• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete la airfyer

    Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    Publicat la 18 septembrie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Timp estimat pentru citit: 6 minute

    Iată cât de ușor puteți face chiftele la airfryer, gătite perfect! Chifteluțele gătite la friteuza cu aer cald au o crustă crocantă la exterior și sunt fragede și suculente în interior. Aceste chifteluțe gustoase sunt grozave la orice masă a zilei, în sandvișuri, la pachet sau chiar ca aperitiv!

    chiftele în tavă la airfryer

    N-a fost niciodată mai ușor să facem chiftele! Simplu de tot, doar amestecăm ingredientele, apoi le coacem rapid în airfryer. Fără să consumăm ulei, fără fum, doar cu miros delicios! Ce să-ți dorești mai mult! Aceste chifteluțe la airfryer sunt o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru prânz sau cină și pot fi servite alături de o salată sau o garnitură de legume.

    Adaptați rețeta după preferințe adăugând mai multe sau mai puține condimente sau folosind pâine înmuiată în lapte în locul cartofului. O să fie foarte bine!

    chiftele la airfryer
    Mergi direct la:
    • De ce să faci chiftele la airfryer
    • Ingrediente
    • Cum să faci chiftele la airfryer
    • Rețeta video
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Cum se păstrează
    • Alte sfaturi pentru cele mai bune chiftele
    • Întrebări frecvente
    • Rețete asemănătoare
    • Cu ce poți servi aceste chiftele gătite la airfryer
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    De ce să faci chiftele la airfryer

    Pentru că este:

    • rapid și ușor - chiftelele se gătesc în câteva minute, folosind ingrediente simple. 
    • mai sanatos - se folosește mult mai puțin ulei pentru gătit, dar chifteluțele sunt la fel de suculente.
    • ușor de curătat - dacă gătiți în mod regulat chifteluțe prăjite, știți ce mizerie face și cum sare uleiul în toate părțile. Cu un airfryer asta nu se întâmplă!
    • gătire perfectă - friteuza cu aer gătește perfect, obținând în același timp o crustă crocantă și un interior suculent și fraged.

    Ingrediente

    Rețeta de chifteluțe gătite la friteuza cu aer cald, este destul de prietenoasă atât cu bugetul familiei, cât și cu silueta noastră, pentru că folosim foarte puțin ulei, doar cât să ne ungem ușor mâinile. Așadar cheltuieli mai mici și calorii mai puține!

    Iată ce ne trebuie:

    • carne tocată - porc, vită sau amestec
    • ouă - pentru legarea compoziției
    • ceapă uscată
    • cartofi
    • usturoi
    • condimente: boia de ardei, cimbru uscat, sare și piper
    • verdeață: mărar sau pătrunjel proaspăt
    • foarte puțin ulei pentru uns mâinile

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Cum să faci chiftele la airfryer

    E foarte ușor să pregătești chiftele delicioase fără să le prăjești în tigaie, fără fum și fără miros în toată casa! Iată în câțiva pași simpli cum puteți face cele mai bune chifteluțe la airfryer:

    1. Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
    2. Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
    3. Cu mâinile unse cu ulei, formați chifteluțele și le așezați în coșul airfryer-ului.
    4. Seatați aparatul la 200 de grade pentru 15 minute. La jumătatea timpului, deschideți aparatul și cu un clește, întoarceți chiftelele pe partea cealaltă.
    5. Chifteluțele gătite la airfryer se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.
    chiftele la airfryer

    Rețeta video

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Ceea ce îmi place cel mai mult la această rețetă de chiftele este versatilitatea ei. Iată ce modificări puteți aduce rețetei:

    • carne - eu am făcut chifteluțele din fotografii doar din carne de vită, dar voi puteți folosi porc, amestec de porc și vită, carne de oaie, de curcan sau de pui.
    • cartof - puteți înlocui cartoful crud, dat pe răzătoare cu pâine înmuiată în lapte și apoi stoarsă între palme înainte să o puneți peste carne
    • condimente - puteți adăuga și alte condimente după gustul vostru. De exemplu câțiva fulgi de chilli dacă vă plac mâncărurile picante.
    • parmezan - 1 sau 2 linguri de parmezan măcinat fin, vor da un plus de gust chifteluțelor.
    • smântână - o lingură de smântână adăugată în compoziție, va face chifteluțele mai fragede și mai gustoase.
    chiftele la airfryer

    Cum se păstrează

    Păstrați chiftelele la frigider într-un recipient cu capac ermetic sau într-o pungă cu fermoar timp de 3-4 zile.

    Chiftelele se păstrează foarte bine și la congelator pentru 2-3 luni.

    Dacă doriți să le încălziți, puteți face acest lucru în airfryer, la microunde sau în cuptor.

    Alte sfaturi pentru cele mai bune chiftele

    • Încercați să formați chiftelele aproximativ de aceeași mărime, astfel încât să se gătească uniform.
    • Nu supraaglomerați coșul friteuzei. Lăsați spațiu pentru ca aerul să circule în jurul chiftelelor. Astfel se vor găti uniform și nu există pericolul să se aburească în loc să se prăjească.
    • Nu le gătiți prea mult pentru că se usucă și nu vor mai fi la fel de fragede și de gustoase. 

    Întrebări frecvente

    Trebuie să ung coșul airfryer-ului cu ulei înainte de a găti?

    Nu este necesar să ungeți coșul cu ulei înainte de a găti chiftele, deoarece carnea este deja grasă, iar coșul de friteuză este antiaderent. 
    Și oricum, dacă modelați chiftelele cu mâinile unse cu ulei, ele vor fi îmbrăcate într-o peliculă fină de ulei, deci nu se vor lipi.

    De ce au ieșit chiftelele uscate?

    Chiftele pot fi uscate dacă nu s-a adăugat suficient lichid în compoziție, adică cartof ras sau pâine înmuiată în lapte sau dacă ați folosit o carne slabă.

    De unde știu când sunt gata chiftelele?

    Chiftele sunt gătite când sunt rumenite frumos la suprafață.

    Cum se reîncălzesc chiftelele la airfryer? 

    Chiftelele deja gătite, au nevoie de doar 5 minute în friteuza cu aer la 190C. 
    Agitați-le la jumătatea timpului, astfel încât toate părțile să se încălzească uniform.

     

    Rețete asemănătoare

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Chiftele la cuptor_reteta
      Chiftele la cuptor din carne amestec - cea mai rapidă rețetă
    • reteta snitele din piept de pui
      Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • creier pane la tigaie
      Creier pane în 2 variante - la tigaie și la cuptor
    • Inele de calamar pane în sos de bere
      Inele de calamar pane în sos de bere

    Cu ce poți servi aceste chiftele gătite la airfryer

    Iată câteva idei delicioase:

    • Salata de dovlecei cu iaurt_reteta
      Salată de dovlecei cu iaurt. Rețetă ușoară și răcoritoare.
    • 2 retete simple de cartofi natur
      Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
    • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
      Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
    • piure de cartofi de post
      Piure de cartofi de post - pufos, cremos și delicios

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    chiftele la airfryer

    Chiftele la airfryer - rețeta de chifteluțe la friteuza cu aer cald

    Iată cât de ușor puteți face chiftele la airfryer! Chiftelele astfel gătite sunt crocante la exterior, dar fragede și suculente în interior.
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 25 minutes minutes
    Număr de porții: 15 chifteluțe
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    airfryer
    clește bucătărie

    Ingrediente
     

    • 500 g carne tocată (porc, vită, curcan sau amestec)
    • 1 ou
    • 1 ceapă medie
    • 1 cartof mediu (100 g)
    • 2-3 căței de usturoi
    • 1 linguriță boia de ardei dulce
    • ½ linguriță cimbru uscat
    • sare și piper după gust
    • 2-3 fire de mărar sau pătrunjel proaspăt
    • 30 ml ulei

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
    • Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
    • Cu mâinile unse cu ulei, formați chifteluțele și le așezați în coșul airfryer-ului.
    • Seatați aparatul la 200 de grade pentru 15 minute. La jumătatea timpului, deschideți aparatul și cu un clește, întoarceți chiftelele pe partea cealaltă.
    • Chifteluțele gătite la airfryer se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.

    Bine de știut:

    • Încercați să formați chiftelele aproximativ de aceeași mărime, astfel încât să se gătească uniform.
    • Nu supraaglomerați coșul friteuzei. Lăsați spațiu pentru ca aerul să circule în jurul chiftelelor. Astfel se vor găti uniform și nu există pericolul să se aburească în loc să se prăjească.
    • Nu le gătiți prea mult pentru că se usucă și nu vor mai fi la fel de fragede și de gustoase. 

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • ardei copti la air fryer
      Ardei copți la airfryer - rumeniți perfect, fără fum și fără miros persistent!

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.