Go Back
+ servings
reteta ton la airfryer
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

File de ton la airfryer

O rețetă rapidă și sănătoasă: file de ton la airfryer, marinat într-un amestec asiatic. Gustos și suculent, plin de arome delicioase!
Preparare4 minutes
Gătire4 minutes
marinare10 minutes
Timp total18 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: internationala
Porții: 1
Calories: 387kcal

Ingrediente

  • 200 g file de ton fără piele
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 3 căței de usturoi
  • ½ linguriță piper măcinat

pentru servit

Mod de preparare

  • Uscați fileul de ton cu prosoape de hârtie, astfel aromele vor pătrunde mai repede în fibrele cărnii, apoi îl puneți într-o pungă rezistentă.
    carne de ton uscat cu servete de hartie pentru reteta ton la airfryer
  • Într-un castron puneți: usturoiul trecut prin presă, ghimbirul ras, piper măcinat, ulei și sos de soia. Amestecați să se combine.
    amestec de ghimbir si sos de soia pentru reteta ton la airfryer
  • Turnați marinada în pungă, peste ton și masați puțin să se îmbrace în marinadă pe toate părțile. Lasați tonul la marinat 10 minute la temperatura camerei.
    file de ton marinat in punga
  • Un pas important: încălziți friteuza goală pentru 1 minut la 200 de grade.
    friteuza cu aer cald
  • Scoateți tonul din pungă și puneți-l în coșul friteuzei. Gatiti la 200 de grade Celsius timp de 4 minute pentru mediu rare, 5 minute pentru mediu si 6 minute pentru bine facut.
    file de ton in friteuza cu aer cald
  • Lăsați tonul să se odinească 5 minute înainte de servire, apoi îl feliați. Decorați cu ceapă verde feliată subțire, semințe de susan și serviți alături de sos de soia.
    feliere file de ton gatit la airfryer

Notă

  • Tonul nu necesită un timp lung de marinare, de aceea este bine să le lăsați la temperatura camerei să se marineze, nu la frigider!
  • Uscați peștele cu un prosop de hârtie înainte de a-l marina pentru cele mai bune rezultate.
  • Nu marinați tonul mai mult de 10 minute! Își va modiica textura la exterior și va deveni prea sărat!
  • Dacă faceți mai multe porții, cumpărați fileuri de ton de dimensiuni apropiate, astfel încât să se gătească în același timp. Dacă unul este mai mare decât celălalt, vă recomand ca fileul mai mic să îl puneți în coșul friteuzei cu 1-2 minute mai târizu, ca să nu se gătească prea mult.
  • Nu gătiți prea mult fileurile pentru că se vor usca și vor deveni fade!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 387kcal | Carbohidrați: 3g | Proteine: 48g | Grăsimi: 19g | Colesterol: 76mg | Fibre: 0.3g | Zahăr: 0.4g | Vitamina A: 4366IU | Calciu: 25mg