Fidea cu lapte - rețeta simplă ca în copilărie
Cauți o rețetă simplă și delicioasă pentru a te întoarce în timp și a retrăi gustul copilăriei? O fidea cu lapte este alegerea perfectă!
Preparare5 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 289kcal
- 1 litru lapte integral
- 100 g fidea sau tăieței
- 40 g zahăr tos sau după gust
- 1 păstaie de vanilie
- un praf de sare
- opțional - un baton de scorțișoară, coajă rasă de portocale sau coajă de lămâie
Tăiați păstaia de vanilie în două pe lungime. Cu vârful unui cuțit scoateți semințele.
Într-o oală încăpătoare, puneți laptele la fiert cu un praf de sare și aromele alese: păstaie de vanilie, baton de scorțișoară, coajă de lămâie întreagă (nu rasă).
Când laptele ajunge să se umfle, adăugați zahărul, fideaua. Dacă folosiți coaja rasă de lămâie sau portocală o adăugați acum, la final.
Fierbeți fideaua așa cum scrie pe pachet (de obicei în jur de 2-4 minute). Păstrați focul la mic și amestecați des, ca să nu se prindă de fundul oalei.
Stingeți focul și acoperiți oala cu un capac pentru 5 minute. Fideaua se va umfla iar laptele se va îngroșa și va căpăta o consistență cremoasă.
Îndepărtați păstaia de vanilie, batonul de scorțișoară și coaja de lămâie. Apoi, cu un polonic împărțiți fideaua cu lapte în farfurii și serviți.
Calorii: 289kcal | Carbohidrați: 41g | Proteine: 12g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 31mg | Fibre: 1g | Zahăr: 23g | Vitamina A: 418IU | Calciu: 322mg