Clătite austrice - Kaiserschmarren
Kaiserschmarren sunt acele clătite austriece moi, pufoase care se servesc rupte, presărate cu zahăr pudră, alături de sos de mere sau gem.
Preparare10 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 468kcal
- 2 ouă separate
- 1-2 linguri zahăr
- 60 g făină
- 250 ml lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- un praf de sare
- 35 g unt
- 2 linguri stafide
- 40 ml rom Stroh sau alt rom, esență de rom
- 1 lingură zahăr tos pentru caramelizat
pentru servit
- zahăr pudră pentru servit
- sos de mere sau un gem acrișor (afine, vișine, prune, etc.)
Puneți stafidele la înmuiat în rom cu cel puțin 20 minute înainte.
Puneți untul să se topească la foc mic într-o tigaie sau tavă potrivită pentru cuptor.
Bateți gălbenușurile cu laptele, adaugați zahărul, sarea și vanilia. Turnați amestecul peste făină și amestecați cu un tel să nu se formeze cocoloașe.
Mixați albușurile cu zaharul până devin spumă. Încorporați spuma de albușuri în amestecul de lapte și făină.
Turnați totul peste untul topit si presărați deasupra stafidele scurse bine de rom. Coaceți la 210 C (treapta înaltă pe gaz) timp de aproximativ 8-9 minute.
Scoateți tava din cuptor. Cu o spatulă tăiați clătita în 4 și răsturnați fiecare bucată pe partea cealaltă. Tot cu spatula rupeți clătita în bucăți neregulate de 4-5 cm.
Presărați zahăr tos pentru caramelizare și dați din nou tava la cuptor pe grătarul din mijloc încă 3-4 minute.
Serviți imediat, direct din tigaie, cu zahăr pudră, gem sau sos de mere.
Calorii: 468kcal | Carbohidrați: 50g | Proteine: 13g | Grăsimi: 23g | Colesterol: 217mg | Fibre: 1g | Zahăr: 26g | Vitamina A: 884IU | Calciu: 192mg