Go Back
+ servings
Chiflă împletită presărată cu susan alb.
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Chifle împletite cu lapte - rețeta de japoneze pufoase

O rețetă delicioasă de chifle împletite cu lapte, sau "japoneze". Sunt moi și pufoase, perfecte la micul dejun sau ca gustare în timpul zilei.
Preparare20 minutes
Gătire25 minutes
dospire1 hour 15 minutes
Timp total2 hours
Categorie: Aluaturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 333kcal

Ingrediente

  • 550 g făină tip 000
  • 300 ml lapte călduț max. 40 grade!
  • 15 g zahăr tos
  • 11 g sare
  • 10 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
  • 50 g unt 82% grăsime foarte moale
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • 2 linguri semințe de susan sau de mac

Mod de preparare

Pregătiți aluatul

  • Într-un castron puneți toate ingredientele pentru aluat. Mai întâi cele uscate: făina, zahărul, sarea și drojdia. Amestecați puțin, apoi puneți untul tăiat cuburi și turnați laptele călduț. Amestecați cu o spatulă până se leagă aluatul.
    lapte turnat in castron peste faina
  • Transferați aluatul pe o blatul de lucru și frământați la mână timp de 10 minute sau la robot 5 minute. Aluatul poate părea lipicios în primele 3 minute, dar nu mai adăugați făină! Pe măsură ce frământați își va schimba textura iar la final va fi moale și neted.
    aluat framantat
  • Puneți aluatul într-un castron uns cu ulei și lăsați aluatul să dospească până când își dublează volumul. Poate dura între 40-60 de minute, depinde de temperatura din cameră..
    aluat la dospit in castron acoperit cu folie alimentara

Cum se împletesc chiflele

  • Împărțiți aluatul în 8-10 părți egale. Modelați fiecare bucată de aluat într-o bilă rotundă. Acoperiți bilele de aluat și lăsați-le să se odinească timp de 10 minute.
    Aluat modelat in forma de bile.
  • Modelați fiecare bilă de aluat într-o coardă lungă de aprox. 15 cm. Așezați-le una lângă alta pe măsură ce le modelați și păstrați-le acoperite să nu se usuce.
    Aluat modelat.
  • Luați prima coardă și întindeți-o din nou la o lungime de aproximativ 35 cm. Faceți un nod nu foarte strâns la mijlocul corzii.
    Nod în aluat.
  • Luați partea liberă de jos a aluatului și înfășurați-o peste nod, apoi împingeți-o prin gaura din mijloc.
  • Aduceți partea de sus în jos și lipiți-o dedesubt, cu capătul celeilalte părți, ca să se desfacă la copt.
  • Pe măsură ce le modelați, așezați chiflele în tavă, peste hârtia de copt. Acoperiți tava cu un prosop și lăsați japonezele să dospească încă 30 de minute.
    Chifle împletite așezate în tavă.

Cum se coc chiflele pufoase cu lapte

  • Ungeți chiflele împletite cu un ou bătut și presărați semințe de mac sau de susan. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit la 180 C timp de 25-30 de minute sau până când devin aurii.
    Tavă cu 8 chifle în cuptor.

Video

Notă

  • În funcție de făina folosită, e posibil să aveți nevoie de puțină făină în plus. Dacă după 4-5 minute de frământare aluatul e prea moale și lipicios, mai adăugați o lingură rasă de făină și continuați să frământați.
  • Din cantitățile specificate în această rețetă puteți face 8-10 chifle, după dorință. Japonezele mai mari or fi mai pufoase și mai moi în comparație cele mai mici.
  • Folosiți un cântar de bucătărie ca să împărțiți aluatul. În acest fel veți avea chifle egale.
  • Nu coaceți prea mult chiflele! Se vor usca și nu vor mai fi la fel de moi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 333kcal | Carbohidrați: 56g | Proteine: 10g | Grăsimi: 8g | Colesterol: 18mg | Fibre: 2g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 220IU | Calciu: 60mg