Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
Pasta de ardei copți cu nuci, o rețetă simplă și sănătoasă, perfectă pentru un mic dejun de post sau vegan. Se face ușor și e delicioasă!
Preparare30 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 208kcal
- 260 g ardei kapia copți cântăriți copți curățați de coajă si cotoare
- 10 g pesmet Panko sau pesmet din pâine albă
- 70 g miez nucă
- 3 căței de usturoi
- ½ linguriță fulgi de chilli ardei iute
- 1 lingură suc de lămâie
- ½ linguriță chimion măcinat
- 1 linguriță miere
- 1 linguriță oțet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper
- mentă proaspătă pentru decor sau pătrunjel
Dacă nu aveți ardei deja copți, cu asta trebuie să începeți. Îi coaceți fie pe plită pe un grill de teflon sau de fontă fie la air fyrer. După ce îi coaceți, îi lăsați să se răcească și îi curățați de coji și de cotoare. Dacă nu aveți pesmet deja făcut, uscați 2-3 felii de pâine albă în cuptor apoi mărunțiți grosier miezul.
Puneți miezul de nucă într-o tigaie și încălziți-le timp de 4-5 minute la foc mediu-mic. Le lăsați să se răcească, apoi le frecați puțin între palme ca să îndepărtați cojile fine care sunt amare.
Dacă nu aveți melasă de rodii, amestecați într-un pahar o linguriță de miere și o linguriță de oțet balsamic.
Puneți toate ingredientele și toate condimentele în cuva robotului și mixați până obțineți o pastă omogenă. Dacă o doriți mai fină și mai cremoasă, insistați până când ă mulțumește textura.
Puneți pasta într-un bol, stropiți cu o lingură de ulei de măsline și decorați cu miez de nucă și frunze de mentă. Serviți cu lipii sau pe felii de pâine.
Calorii: 208kcal | Carbohidrați: 8g | Proteine: 3g | Grăsimi: 20g | Fibre: 3g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 387IU | Calciu: 49mg