Go Back
+ servings
carnati din carne de pasare
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică

Iată o rețetă gustoasă și dietetică de cârnați de casă din carne de pasăre! Se pregătesc simplu și sunt extraordinar de fragezi și suculenți.
Preparare1 hour
uscare2 days
Timp total2 days 1 hour
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 40 cârnați
Calories: 280kcal

Ingrediente

  • 5 kg pulpe dezosate de pui sau curcan fără piele
  • 50 g sare grunjoasă
  • 10 g piper boabe măcinat proaspăt
  • 150 g usturoi românesc
  • 5 g cimbru uscat
  • 10 metri mațe de porc
  • ~400 ml apă rece

Mod de preparare

  • Spălați mațele în mai multe ape, apoi puneți-le într-un castron, acoperiți-le cu apă rece și puneți aici și 2-3 linguri de oţet. Lăsați-le deoparte măcar 30 de minute.
    punem matele in apa cu otet
  • Dacă folosiți pulpe dezosate, îndepărtați cu un cuțit zgârciurile sau eventualele părți mai tari. Cercetați să nu fi rămas cumva bucățele de os. Dacă este nevoie, tăiați carnea în bucăți mai mici, ca să încapă bine în fanta mașinii de tocat carne.
    carne de pasare taiata
  • Tocați carnea folosind sita cea mai mare a mașinii de tocat. La final treceți și usturoiul tot prin mașina de tocat. Treaba merge mai ușor dacă aveți o mașină electrică, dar vă veți descurca bine și cu una manuală.
  • Peste carnea tocată puneți: sarea, piperul și condimentele, apoi turnați 400 ml de apă rece și frământați energic, cu mâinile 10-15 minute, până când oțineți o compoziție omogenă, pufoasă și ușor lipicioasă.
    framantam carnea pentru carnati de casa
  • Formați 2-3 chifteluțe pe care le frigeți rapid într-o tigaie. Astfel puteți gusta și să decideți dacă amestecul este pe gustul vostru. Dacă e nevoie, acum adăugați ce mai lipsește: sare sau condimente.
    formam chiftelute
  • Scurgeți mațele de apa în care au stat și rulați primul maț pe accesoriul pentru cârnați al mașinii de tocat (cel în formă de pâlnie).
    punem matele pe teava pentru carnati
  • Puneți carnea tocată înapoi în tava mașinii de tocat și începeți să umpleți mațele. Nu trebuie să fie nici prea îndesate, pentru că vor crăpa, dar nici prea moi. Încercați să le umpleți uniform, astfel încât să nu rămână goluri de aer.
    formam carnatii
  • După ce le-ați umplut pe toate, răsuciți mațele din loc în loc, formând cârnații cât de lungi îi doriți. Dimensiunea ideală e cam între 15 și 20 cm.
    formam carnatii cat dorim de lungi
  • Înșirați cârnații pe un băț lung și puneți-i la zvântat pentru 2-3 zile într-un loc răcoros și bine ventilat, dar unde să fiți siguri că nu îngheață. Apoi sunt gata de consum.
    carnati la uscat
  • Dacă doriți să îi congelați, puteți forma pungi cu câte 6-8 cârnați care se vor păstra foarte bine timp de 4 luni sau 6-8 luni dacă pungile sunt vidate. După preferințe și posibilități, cârnații se pot afuma.
    cum se videaza carnatii

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 280kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 21g | Grăsimi: 21g | Colesterol: 123mg | Fibre: 0.1g | Zahăr: 0.04g | Vitamina A: 104IU | Calciu: 18mg