În vasul robotului puneți: făina, praful de copt, sarea, zahărul pudră și untul rece tăiat cuburi mici. Mixați 30 de secunde să se combine.
Adăugați gălbenușurile pe rând, mixând 10 secunde după fiecare. Veți avea la final un aluat încă nisipos, care nu se leagă.
Adăugați 3-4 linguri de apă rece și mixați până când aluatul se leagă. 3 linguri de apă ar trebui să fie suficient, dar în funcție de făina folosită e posibil să fie necesară încă o lingură de apă.
Răsturnați aluatul pe o folie alimentară, îl împachetați și îl dați la frigider pentru 30 de minute.
După ce aluatul s-a răcit, îl scoateți din frigider, păstrați ⅔ din el pe blatul de lucru presărat cu puțină făină, iar restul de ⅓ de aluat îl băgați la congelator.
Întindeți aluatul cu sucitorul la dimensiuni cu 1 cm mai mari decât dimensiunile tăvii și ajutându-vă de sucitor, mutați-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Ridicați aluatul 1 cm pe marginile tăvii.
Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă. Adăugați zahărul tos și mixați din nou până se întăresc și devin ușor lucioase.
Puneți gemul și nuca măcinată într-un castron. Turnați romul apoi încorporați spuma de albușuri amestecând ușor.
Turnați umplutura în tavă peste aluatul fraged și nivelați cu o spatulă.
Scoateți restul de aluat din congelator și îl radeți pe răzătoarea cu găuri mari direct în tavă peste umplutura de gem.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru aproximativ 30 de minute sau până când se rumenește ușor.
Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte să o tăiați.