Go Back
+ servings
felii de chec umed cu ciocolata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Chec umed cu ciocolată

Acesta este cel mai bun chec umed cu ciocolată! Ușor de făcut, această rețetă îi va impresiona cu siguranță pe iubitorii de ciocolată!
Preparare10 minutes
Gătire1 hour 30 minutes
Timp total1 hour 40 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 1 chec
Calories: 3116kcal

Ingrediente

dimensiuni tavă ~18x7x8 cm

  • 240 g făină tip 000
  • 7 g praf de copt
  • 4 g sare
  • 65 g cacao neagră
  • 220 g zahăr tos
  • 2 ouă mărime M
  • 60 g unt 82% grăsime moale
  • 60 g ulei
  • 1 lingură extract vanilie sau rom, cafea, portocale
  • 260 ml lapte 3.5% grasime
  • 7 g oțet de 5 grade

opțional - glazura de ciocolată

  • 100 g ciocolată amăruie 50% cacao
  • 1 linguriță ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură decor de ciocolată sau miez de nucă măcinat, fulgi de migdale, etc.

Mod de preparare

  • Într-un castron puneți ingredientele uscate: făina, sare, praf de copt, cacao și zahăr. Amestecați cu un tel de mână să le omogenizați.
    amestec ingrediente uscate
  • În alt vas puneți toate ingredientele umede: untul moale, ulei, ouă, lapte, extract de cafea/vanilie și la final oțetul. Amestecați 1-2 minute cu un mixer de mână.
    amestec ingrediente lichide cu mixer de mana
  • Turnați ingredientele umede peste cele uscate și mixați scurt cu mixerul, doar până când aveți un aluat omogen.
    preparare aluat pentru chec umed de ciocolata
  • Turnați aluatul în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă apoi treceți cu un băț de frigăruie prin mijlocul aluatului pe toată lungimea tăvii. Checul va crește mult și va crăpa la copt. În felul acesta crapă controlat, pe mijloc.
    chec umed cu ciocolata in tava
  • Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade pentru aprox. 80-90 de minute.
    chec umed cu ciocolata in tava la cuptor
  • Lăsați checul să se răcorească în formă timp de 5-7 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați pe un grătar să se răcească complet.
    chec cu ciocolata la racit pe gratar
  • Dacă doriți să glazurați checul, mărunțiți ciocolata cu un cuțit și puneți-o la topit la bain marie. După ce se topește, adăugați o linguriță de ulei și amestecați bine.
    ciocolata topita la bain marie
  • Turnați ciocolata topită peste chec, nivelați cu dosul unei linguri, iar deasupra presărați decoruri de ciocolată. Lăsați glazura să se întărească 30 de minute la frigider înainte să tăiați checul.
    chec cu glaura de ciocolata

Video

Notă

  • Checul crește destul de mult la cuptor, de aceea aveți grijă să folosiți o formă înaltă, pe care să o umpleți cu aluat doar pe jumătate!
  • Nu coaceți checul la temperatură mare și nu îl țineți în cuptor mai mult 90 de minute pentru că se va usca!
  • Înainte sa scoateți checul din cuptor, faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că tortul este bine copt în mijloc.
  • Puteți tăia checul imediat după ce s-a răcit, dar pentru cea mai bună textură, vă recomand să îl împachetați în folie alimentară și să îl lăsați la frigider pentru 4-6 ore sau de pe o zi pe alta, abia apoi să îl glazurați. Va deveni moale, umed și elastic cu o textură absolut delicioasă!
  • Checul trebuie să fie complet răcit înainte de a turna glazura de ciocolată topită. Dacă checul este cald încă, glazura nu se va lipi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 3116kcal | Carbohidrați: 453g | Proteine: 58g | Grăsimi: 138g | Colesterol: 489mg | Fibre: 31g | Zahăr: 235g | Vitamina A: 2409IU | Calciu: 516mg