Go Back
+ servings
pui in sos de rosii cu garnitură de orez
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Piept de pui în sos de roșii la tigaie - rețeta simplă și rapidă

Piept de pui în sos de roșii la tigaie, rețeta ideală pentru prânz sau cină. Cât de ușor și de rapid se face, într-o singură tigaie cu capac!
Preparare5 minutes
Gătire25 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 3
Calories: 528kcal

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat și fără piele
  • 25 g unt cu 82% grăsime
  • 25 ml ulei de măsline
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 ceapă medie
  • 3 căței de usturoi
  • 150 ml smântână lichidă minim 20% grăsime
  • 1 linguriță oregano uscat
  • sare și piper măcinat după gust
  • pătrunjel tocat pentru servit

Mod de preparare

  • Tăiați carnea cuburi de 3 cm și o puneți într-un castron. Presărați sare și piper și amestecați bine să se condimenteze toate bucățile de carne. Dacă nu vă grăbiți cu masa, acoperiți castronul și lăsați carnea la temperatura camerei 15 minute. Gustul va fi mai bun.
    piept de pui taiat cuburi
  • Puneti untul și uleiul de măsline să se încălzească într-o tigaie la foc mediu și rumeniți aici carnea pe toate părțile, timp de 10 minute, apoi o scoateți pe o farfurie.
    carne de pui prăjită
  • Între timp tăiați ceapa cuburi și mărunțiți usturoiul. După ce scoateți carnea le căliți în tigaie pentru 2-3 minute până când se înmoaie ceapa și devine sticloasă.
    ceapă prăjită
  • Puneți carnea din nou în tigaie, turnați sosul de roșii. Adăugați acum oregano, reglați gustul de sare și piper și lăsați sosul să fiarbă 12 minute.
    pui în sos de roșii în cratiță cu capac
  • La final turnați smântâna, amestecați și stingeți focul.
    smantana adaugata in sos de rosii
  • Serviți puiul cu sos de roșii presărat cu pătrunjel tocat, alături de o garnitură de orez, paste fierte sau piure de cartofi.
    pui in sos de rosii cu garnitură de orez

Notă

  • Tăiați pieptul de pui în bucăți egale pentru a se găti uniform.
  • Încingeți tigaia bine înainte de a adăuga cuburile de carne pentru a obține o crustă frumoasă.
  • Alegeți o tigaie potrivită ca mărime și nu o supraîncărcați! Carnea trebuie să stea pe un singur strat ca să se poată rumeni pe toate părțile.
  • Gătiți pieptul de pui până când este rumenit, dar nu mai mult, pentru că se usucă și nu va mai fi fraged și suculent.
  • Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga o lingură de zahăr sau puțină miere în sosul de roșii pentru a echilibra aciditatea.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 528kcal | Carbohidrați: 10g | Proteine: 39g | Grăsimi: 37g | Colesterol: 181mg | Fibre: 2g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 1452IU | Calciu: 74mg