Timp estimat pentru citit: 8 minute
Piept de pui în sos de roșii la tigaie, mâncarea ideală pentru un prânz sau o cină rapidă și delicioasă. Îți arăt pas cu pas în această rețetă cât de ușor și de rapid se pregătește, într-o singură tigaie cu capac!
Tuturor ne plac rețetele rapide, cu ingrediente simple și la îndemână, nu-i așa? Exact așa este și această rețetă de piept de pui în sos de roșii cu smântână. Se face ușor, într-o singură tigaie și va fi mâncarea perfectă pentru o cină de familie într-o seară aglomerată.
Bucățile fragede de piept de pui vor fi rumenite frumos în tigaie, apoi înăbușite într-un sos aromat de roșii cu usturoi și cu puțină smântână care să îi dea cremozitate. Aromele se îmbină armonios, iar textura suculentă a cărnii completează perfect gustul intens al sosului. O mâncare simplă, dar plin de savoare!
La fel de ușor, într-o singură tigaie, se fac și copănelele cu sos de roșii și usturoi. O altă rețetă delicioasă pe care trebuie să o încercați!
Mergi direct la:
Ingrediente
Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei. Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru rețeta de piept de pui în sos de roșii la tigaie
- piept de pui - folosiți piept de pui dezosat și fără piele
- unt cu 82% grăsime - îl vom combina cu ulei de măsline pentru a rumeni bucățile de carne și pentru a prăji ușor ceapa și usturoiul
- suc de rosii - el dă gustul și savoarea rețetei. Folosiți un suc de roșii natural, cu aromă plăcută.
- ceapă uscată - o călim împreună cu usturoiul pentru a da gust și consistență sosului de roșii.
- smântână lichidă - cu minim 20% grăsime. O folosim pentru a îmblânzi aciditatea și pentru a da cremozitate sosului de roșii.
- condimente - oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, pătrunjel proaspăt pentru servit
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum facem piept de pui în sos de roșii - rețeta pas cu pas
Pregătiți o tigaie adâncă cu capac și haideți să ne apucăm de treabă! Odată cu puiul ar trebui să pregătiți și garnitura sau salata. Cu puțină organizare, în 30 de minute masa e gata!
1. Tăiați carnea cuburi de 3 cm și o puneți într-un castron. Presărați sare și piper și amestecați bine să se condimenteze toate bucățile de carne. Dacă nu vă grăbiți cu masa, acoperiți castronul și lăsați carnea la temperatura camerei 15 minute. Gustul va fi mai bun.
2. Puneti untul și uleiul de măsline să se încălzească într-o tigaie la foc mediu și rumeniți aici carnea pe toate părțile, timp de 10 minute, apoi o scoateți pe o farfurie.
3. Între timp tăiați ceapa cuburi și mărunțiți usturoiul. După ce scoateți carnea le căliți în tigaie pentru 2-3 minute până când se înmoaie ceapa și devine sticloasă.
4. Puneți carnea din nou în tigaie, turnați sosul de roșii. Adăugați acum oregano, reglați gustul de sare și piper și lăsați sosul să fiarbă 12 minute.
5. La final turnați smântâna, amestecați și stingeți focul.
6. Serviți puiul cu sos de roșii presărat cu pătrunjel tocat, alături de o garnitură de orez, paste fierte sau piure de cartofi.
Ce puteți înlocui în rețetă
Ca orice rețetă, poate fi ușor adaptată după gust sau după ingredientele pe care le aveți la îndemână. Iată ce modificări se pot face în rețetă:
- piept de pui - rețeta se poate pregăti și cu piept de curcan, pulpe dezosate de pui sau chiar cu carne de porc, dar timpul de gătire va fi mai lung.
- smântână de gătit - puteți folosi și smântână pentru frișcă sau smântână fermentată (acră) dar cu 25-30% grăsime, altfel se va brânzi.
- unt - puteți prăji puiul doar în ulei dacă doriți, dar untul aduce o aromă în plus
- ceapă uscată -o puteți înlocui cu praz sau cu ceapă verde sau puteți renunța la ea dacă nu o doriți
- oregano - puteți folosi și alte condimente pentru a obține o aromă diferită: busuioc uscat, cimbru, ierburi de Provence, etc.
Cum se servește
Fiind o mâncare cu sos, acest piept de pui la tigaie se potrivește foarte bine alături de garnituri ca: piure de cartofi, orez, cuscus sau paste fierte.
Se poate mânca și cu pâine proaspătă de casă, dar se potrivește minunat și lângă o mămăliguță caldă.
Dacă vreți o masă mai ușoară, puteți renunța la garnitură și să îl serviți doar alături de o salată. Vă recomand să încercați salata de dovlecei cruzi sau o salată simplă de crudități.
Cum se păstrează
După gătire, păstrați pieptul de pui la frigider într-o caserolă cu capac. Când vreți să îl serviți, se încălzește ușor în tigaie, la microunde sau în cuptor.
Nu vă recomand să îl congelați pentru că sosul își pierde textura plăcută.
Alte sfaturi pentru reușita rețetei
- Tăiați pieptul de pui în bucăți egale pentru a se găti uniform.
- Încingeți tigaia bine înainte de a adăuga cuburile de carne pentru a obține o crustă frumoasă.
- Alegeți o tigaie potrivită ca mărime și nu o supraîncărcați! Carnea trebuie să stea pe un singur strat ca să se poată rumeni pe toate părțile.
- Gătiți pieptul de pui până când este rumenit, dar nu mai mult, pentru că se usucă și nu va mai fi fraged și suculent.
- Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga o lingură de zahăr sau puțină miere în sosul de roșii pentru a echilibra aciditatea.
Alte rețete cu piept de pui
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Cu ce poți servi pieptul de pui cu sos de roșii
Iată câteva sugestii:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Piept de pui în sos de roșii la tigaie - rețeta simplă și rapidă
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g piept de pui (dezosat și fără piele)
- 25 g unt cu 82% grăsime
- 25 ml ulei de măsline
- 300 ml suc de rosii
- 1 ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- 150 ml smântână lichidă (minim 20% grăsime)
- 1 linguriță oregano uscat
- sare și piper măcinat (după gust)
- pătrunjel tocat (pentru servit)
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați carnea cuburi de 3 cm și o puneți într-un castron. Presărați sare și piper și amestecați bine să se condimenteze toate bucățile de carne. Dacă nu vă grăbiți cu masa, acoperiți castronul și lăsați carnea la temperatura camerei 15 minute. Gustul va fi mai bun.
- Puneti untul și uleiul de măsline să se încălzească într-o tigaie la foc mediu și rumeniți aici carnea pe toate părțile, timp de 10 minute, apoi o scoateți pe o farfurie.
- Între timp tăiați ceapa cuburi și mărunțiți usturoiul. După ce scoateți carnea le căliți în tigaie pentru 2-3 minute până când se înmoaie ceapa și devine sticloasă.
- Puneți carnea din nou în tigaie, turnați sosul de roșii. Adăugați acum oregano, reglați gustul de sare și piper și lăsați sosul să fiarbă 12 minute.
- La final turnați smântâna, amestecați și stingeți focul.
- Serviți puiul cu sos de roșii presărat cu pătrunjel tocat, alături de o garnitură de orez, paste fierte sau piure de cartofi.
Bine de știut:
- Tăiați pieptul de pui în bucăți egale pentru a se găti uniform.
- Încingeți tigaia bine înainte de a adăuga cuburile de carne pentru a obține o crustă frumoasă.
- Alegeți o tigaie potrivită ca mărime și nu o supraîncărcați! Carnea trebuie să stea pe un singur strat ca să se poată rumeni pe toate părțile.
- Gătiți pieptul de pui până când este rumenit, dar nu mai mult, pentru că se usucă și nu va mai fi fraged și suculent.
- Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga o lingură de zahăr sau puțină miere în sosul de roșii pentru a echilibra aciditatea.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu