Go Back
+ servings
ciorba de văcuță din rasol
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii

Ciorba țărănească din rasol de vită - rețeta pas cu pas pentru iubitorii bucătăriei tradiționale care apreciază gustul autentic al unei ciorbe bine făcute.
Preparare10 minutes
Gătire2 hours 30 minutes
Timp total2 hours 40 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 181kcal

Ingrediente

  • 950 g rasol de vită cântărit cu os
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 2 felii groase de țelină
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 2 cartofi medii
  • 150 g mazăre congelată sau din conservă
  • 300 ml suc de roșii
  • sare după gust
  • leuștean pentru presărat la final
  • smântână și ardei iute pentru servit

Mod de preparare

  • Puneți rasolul de vită la fiert în 4 litri de apă în care adaugați o linguriță de sare. Focul să fie mediu spre mic.
    oală cu rasol de vită la fiert cu sare
  • Cu ajutorul unei spumiere, îndepărtați spuma care se formează deasupra.
    cum se îndepartează spuma la ciorba din carne de vită
  • Fierbeți supa la foc mic, cu capac, până când intră ușor furculița în carne. Pe plită poate dura aprox. 2 ore. Dacă aveți un multicooker sau o oală sub presiune, e gata în aprox. 45 de minute.
    fierbere ciorbă cu capac
  • Scoateți rasolul din supă, lăsați-l să se răcorească puțin, apoi îl curățați de carne. Tăiați carnea cubulețe mici de aprox. 2 cm și păstrați-o deoparte acoperită cu un capac.
    carne fiartă din rasol de vită tăiată cubulețe pentru ciorbă țărănească de văcuță
  • Ca să aveți o ciorbă limpede și să vă asigurați că nu a rămas vreun os mic în oală, strecurați supa printr-o sită deasă.
    cum se strecoară supa de vită
  • Tăiați legumele cubulețe mici. Puneți în supă mai întâi morcovul, ceapa, țelina și rădăcina de păstârnac, iar când acestea sunt pe jumătate fierte adăugați cartofii și mazărea congelată. Dacă foloșiți mazăre din conservă, o adăugați mai târziu pentru că este deja gătită.
    leume tăiate cubulețe puse la fiert în oala cu supă
  • Când cartofii sunt fierți, potriviți gustul de sare, apoi puneți în oală cuburile de carne, sucul de roșii și tot acum puneți și mazărea din conservă (dacă folosiți). Lăsați ciorba să mai dea câteva clocote, aproximativ 5 minute.
    suc de roșii turnat în oala cu ciorbă țărănească din rasol de vită
  • Stingeți focul și presărați leușteanul spălat și tocat mărunt. Acoperiți oala cu capac și lăsați ciorba deoparte 10 minute să se infuzeze leușteanul și să se așeze gustul.
    leuștean pus în ciorba țărănească din rasol de vită
  • Serviți ciorba țărănească din rasol de vită fierbinte, cu pâine proaspătă, ardei iute și smântână pentru doritori.
    ciorba taraneasca de văcuță

Notă

  • Fierbeți carnea la foc mic pentru a se extrage toată savoarea, toate proteinele și toate mineralele din carne și oase!
  • Adăugați legumele în ordinea corectă de gătire, astfel încât să obții o textură perfectă și o consistență echilibrată în ciorbă.
  • Dacă doriți să acriți ciorba cu borș, acesta trebuie dat mai întâi în 2-3 clocote și adaugat în oală odată cu sucul de roșii.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 181kcal | Carbohidrați: 20g | Proteine: 19g | Grăsimi: 3g | Colesterol: 28mg | Fibre: 4g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 4134IU | Calciu: 46mg