Tortellini cu sos de roșii
Rețeta rapidă de tortellini cu sos de roșii e gata în 15 minute. Se gătește într-o singură tigaie și este perfectă pentru prânz sau cină.
Gătire15 minutes mins
Timp total15 minutes mins
Categorie: Retete de paste
Cuisine: Italiana
Porții: 3
Calories: 523kcal
- 250 g tortellini proaspeți
- 25 g unt sau o lingură ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- 300 ml suc de roșii
- 150 ml supă de legume sau de pui sau apă
- 1 linguriță ierburi de Provence sau oregano, busuioc, cimbru, etc.
- 150 ml smântână de gătit 20% grăsime
- sare și piper
- opțional pentru servit - parmezan proaspăt ras și busuioc sau pătrunjel
Topiți untul într-o tigaie mare, la foc mediu. Puneți aici usturoiul trecut prin presă, apoi pasta de tomate și gătiți doar 30 de secunde, până când usturoiul își dezoltă aroma.
Adăugați sosul de roșii, supa de legume, ierburile de Provence și smântâna lichidă. Amestecați să se omogenizeze.
Puneți tortellini în tigaie și reduceți focul la mediu-mic. Acoperiți tigaia și gătiți respectând timpul indicat pe pachetul de paste (în general la tortellini proaspeți e de 7-8 minute).
Serviți tortellini cu sos de roșii imediat, cu parmezan ras și puțin busuioc sau pătrunjel proaspăt.
Calorii: 523kcal | Carbohidrați: 45g | Proteine: 16g | Grăsimi: 32g | Colesterol: 106mg | Fibre: 5g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 1553IU | Calciu: 172mg