Go Back
+ servings
gogoși umplute cu gem de căpșuni
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Gogoși pufoase la air fryer

O rețetă ușoară de gogoși la air fryer din aluat de cozonac, extraordinar de moi și pufoase. Se păstrează proaspete câteva zile și le puteți umple cu gem sau crema preferată.
Preparare15 minutes
Gătire10 minutes
dospire1 hour 30 minutes
Timp total1 hour 55 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: internationala
Porții: 15 gogoși
Calories: 168kcal

Ingrediente

  • 240 ml lapte 3.5% grăsime ușor călduț, la maxim 40 de grade!
  • 7 g drojdie uscată instant sau 25 g drojdie proaspătă
  • 70 g zahăr tos
  • 16 g zahăr vanilat 2 pliculețe
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 85 g unt cu 82% grăsime topit și răcit
  • 1 ou
  • 390 g făină tip 000 plus încă puțină pentru blatul de lucru
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

pentru gogoși

  • În bolul unui mixer cu suport prevăzut cu cârligul pentru aluat, amestecați laptele ușor călduț, untul topit, oul, sarea și zahărul până se omogenizează.
    ingrediente lichide
  • Apoi cerneți direct în bol făina, sarea și adăugați drojdia insant. Amestecați la viteză mică până se formează un aluat. Măriți viteza la mediu-mică și frământați până când aluatul este neted și elastic, aproximativ 15 minute. Aluatul va fi moale și ușor lipicios.
    aluat framantat la robot
  • Transferați aluatul într-un castron mare, uns cu puțin ulei. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, până când își dublează volumul, aproximativ 1 oră.
    aluat in castron la dospit
  • Răsturnați aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu făină și îl întindeți cu palmele într-un dreptunghi cu grosimea de aprox. 1 cm. Decupați gogoșile folosind un decupator sau 1 pahar cu gura de ~8 cm. Marginile rezultate le adunați la un loc, le întindeți și decupați alte gogoși.
    decupare gogoși
  • Puneți hârtie de copt într-o tavă mare și așezați aici gogoșile. Acoperiți tava cu un șervet și lăsați gogoșile să crească încă 30 de minute.
    gogosi la dospit
  • Preîncălziți airfryerul la 180 grade Celsius timp de 3 minute. Așezați cu grijă gogoșile în coșul de friteuză lăsând spațiu între ele.
    gogosi in cosul friteuzei
  • Gătiți prima tranșă de gogoși timp de 8 minute sau până când se rumenesc. La următoarele tranșe, airfryerul fiind deja încins, puteți reduce timpul la 7 minute.
    cinci gogosi in friteuza cu aer cald

umplere

  • Dacă doriți să umpleți gogoșile, faceți o gaură cu coada unei furculițe și pe acolo, cu ajutorul unui poș introduceți gem, cremă de vanilie sau de ciocolată.
    umplere gogosi cu gem

Video

Notă

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 168kcal | Carbohidrați: 26g | Proteine: 4g | Grăsimi: 6g | Colesterol: 14mg | Fibre: 1g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 169IU | Calciu: 26mg