În bolul unui mixer cu suport prevăzut cu cârligul pentru aluat, amestecați laptele ușor călduț, untul topit, oul, sarea și zahărul până se omogenizează.
Apoi cerneți direct în bol făina, sarea și adăugați drojdia insant. Amestecați la viteză mică până se formează un aluat. Măriți viteza la mediu-mică și frământați până când aluatul este neted și elastic, aproximativ 15 minute. Aluatul va fi moale și ușor lipicios.
Transferați aluatul într-un castron mare, uns cu puțin ulei. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, până când își dublează volumul, aproximativ 1 oră.
Răsturnați aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu făină și îl întindeți cu palmele într-un dreptunghi cu grosimea de aprox. 1 cm. Decupați gogoșile folosind un decupator sau 1 pahar cu gura de ~8 cm. Marginile rezultate le adunați la un loc, le întindeți și decupați alte gogoși.
Puneți hârtie de copt într-o tavă mare și așezați aici gogoșile. Acoperiți tava cu un șervet și lăsați gogoșile să crească încă 30 de minute.
Preîncălziți airfryerul la 180 grade Celsius timp de 3 minute. Așezați cu grijă gogoșile în coșul de friteuză lăsând spațiu între ele.
Gătiți prima tranșă de gogoși timp de 8 minute sau până când se rumenesc. La următoarele tranșe, airfryerul fiind deja încins, puteți reduce timpul la 7 minute.