Go Back
+ servings
Sticla si cana cu lapte de migdale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Cum să faci lapte de migdale acasă - 2 ingrediente și 10 minute!

Cum să faci lapte de migdale acasă cu 2 ingrediente în 10 minute! Controlați conținutul de zahăr, concentrația și aromele după preferințe!
Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Bauturi
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 28kcal

Ingrediente

  • 200 g migdale crude
  • 500-900 ml apă după cât de concentrat doriți să fie laptele
  • un praf de sare
  • 1-2 curmale mici opțional opțional, sau alt îndulcitor
  • 1 linguriță extract de vanilie opțional

Mod de preparare

  • Puneți migdalele într-un castron și turnați peste ele apă cât să le acopere foarte bine. Lăsați-le la hidratat peste noapte. Cu cât sunt mai bine hidratate, cu atât mai cremos va fi laptele.
    migdale crude puse la hidratat in apa
  • A doua zi, scurgeți migdalele de apa în care au stat și le clătiți bine cu apă proaspătă.
    migdale in sita clatite cu apa rece
  • Puneți migdalele în vasul blenderului, adăugați apa (eu am pus 800 ml) și sarea. Opțional, tot acum puneți curmale sau alt îndulcitor și vanilia.
    apa turnata in blender peste migdale
  • Pulsați întrerupt de 2-3 ori până când se zdrobesc migdalele, apoi mixați continuu la putere medie până se formează un amestec omogen alb și opac.
    lapte de migdale la blender
  • Strecurați lichidul obținut printr-o sită foarte deasă în care puneți tifon în 3-4 straturi. Eu am folosit un săculeț prin care strecor brânza de vaci.
    stoarcere lapte de migdale
  • Lichidul strecurat este laptele de migdale. Dacă nu îl consumați imediat, păstrați-l la frigider până la 3 zile.
    sticla cu lapte de migdale pastrata la frigider
  • Pulpa de migdale rămasă după strecurarea laptelui o puneți într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și o uscați în cuptor la 100 de grade pentru aprox. 60-90 de minute.
    pulpa de migdale macinate la uscat in cuptor
  • După răcire, păstrați migdalele măcinate într-un borcan și folosiți-o ca topping pentru iaurt sau porridge sau ca ingredient pentru fursecuri, prăjituri, smoothies, etc.
    pulpa de mogdale pastrata in borcan

Video

Notă

  • Cu cât lăsați migdalale mai mult la înmuiat, cu atât veți obține un lapte mai cremos. Dacă e foarte cald în bucătărie e de preferat să acoperiți vasul și să îl păstrați la frigider.
  • Puteți face laptele oricât de concentrat sau de diluat vă place. Raportul cel mai uzual de migdale la apă este de 1:4 pentru o consistentă medie.
  • Dacă nu îl consumați imediat, ci îl păstrați la frigider, e bine să agitați sticla înainte de folosire deoarece particulele mai grele din migdale se depun la fundul recipientului.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 28kcal | Carbohidrați: 1g | Proteine: 1g | Grăsimi: 2g | Fibre: 1g | Zahăr: 0.2g | Calciu: 244mg