Tort rapid cu biscuiți Lotus - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
Acest tort rapid cu biscuiți și cremă fină de brânză este atât de ușor de făcut chiar și de către începători. E gata în jumătate de oră, se face fără coacere și este delicios!
Preparare20 minutes mins
Gătire5 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Desert
Cuisine: internationala
Porții: 6
Calories: 874kcal
- 300 g biscuiți Lotus Biscoff
- 200 ml lapte, cafea, compot, suc de fructe etc. pentru însiropat biscuiții
- 350 ml smântână pentru frișcă min. 30% grăsime, foarte rece
- 400 g cremă de brânză gen President, Philadelphia, etc.
- 70 g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță extract de cafea sau rom
- 1 lingură cafea instant (ness)
- un praf de sare
glazură de ciocolată - opțional
- 100 g ciocolată amăruie
- 50 ml smântână pentru frișcă
- 50 g unt cu 82% grăsime
Într-un castron mixați smântâna pentru frișcă până când se întărește bine.
Adăugați sarea, zahărul pudră și crema de brânză puțin câte puțin.
Dați deoparte 300 g de cremă. Puneți aici cafeaua instant, extractul de cafea (sau rom) și omogenizați.
În crema rămasă în castron puneți extractul de vanilie și omogenizați.
Așezați în tavă un strat de biscuiți trecuți foarte scurt prin lapte, cafea sau sucul de la un compot. Peste biscuiți puneți jumătate din crema albă cu vanilie.
Apoi din nou un strat de biscuiți însiropați și peste ei crema de ness.
La final încă un strat de biscuiți și restul de cremă albă cu vanilie.
glazura de ciocolată - opțional
Mărunțiți ciocolata și o puneți la topit împreună cu untul și smântâna. După ce se topește, omogenizați și lăsați-o să se răcorească puțin.
Turnați glazura peste crema de deasupra. Nivelați și dați tortul la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.
Calorii: 874kcal | Carbohidrați: 64g | Proteine: 11g | Grăsimi: 66g | Colesterol: 165mg | Fibre: 3g | Zahăr: 35g | Vitamina A: 2146IU | Calciu: 196mg