Go Back
+ servings
tort rapid cu biscuiti lotus
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tort rapid cu biscuiți Lotus - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere

Acest tort rapid cu biscuiți și cremă fină de brânză este atât de ușor de făcut chiar și de către începători. E gata în jumătate de oră, se face fără coacere și este delicios!
Preparare20 minutes
Gătire5 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: internationala
Porții: 6
Calories: 874kcal

Ingrediente

  • 300 g biscuiți Lotus Biscoff
  • 200 ml lapte, cafea, compot, suc de fructe etc. pentru însiropat biscuiții
  • 350 ml smântână pentru frișcă min. 30% grăsime, foarte rece
  • 400 g cremă de brânză gen President, Philadelphia, etc.
  • 70 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță extract de cafea sau rom
  • 1 lingură cafea instant (ness)
  • un praf de sare

glazură de ciocolată - opțional

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g unt cu 82% grăsime

decor

  • 5-6 biscuiți

Mod de preparare

  • Într-un castron mixați smântâna pentru frișcă până când se întărește bine.
    preparare frișcă cu mixerul
  • Adăugați sarea, zahărul pudră și crema de brânză puțin câte puțin.
    adaugare zahar pudra în risca batuta
  • Dați deoparte 300 g de cremă. Puneți aici cafeaua instant, extractul de cafea (sau rom) și omogenizați.
    preparare crema de cafea cu mixerul
  • În crema rămasă în castron puneți extractul de vanilie și omogenizați.
    extract de vanilie turnat in castron cu crema de branza
  • Așezați în tavă un strat de biscuiți trecuți foarte scurt prin lapte, cafea sau sucul de la un compot. Peste biscuiți puneți jumătate din crema albă cu vanilie.
    crema de brânză întinsă peste biscuiti
  • Apoi din nou un strat de biscuiți însiropați și peste ei crema de ness.
    crema de cafea peste un strat de biscuiti
  • La final încă un strat de biscuiți și restul de cremă albă cu vanilie.
    crema alba de branza nivelata cu spatula

glazura de ciocolată - opțional

  • Mărunțiți ciocolata și o puneți la topit împreună cu untul și smântâna. După ce se topește, omogenizați și lăsați-o să se răcorească puțin.
    preparare glazura de ciocolata
  • Turnați glazura peste crema de deasupra. Nivelați și dați tortul la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.
    glazurare prajitură

decor

  • Dacă v-au mai rămas biscuiți și vreți să decorați tortul, mărunțiți-i grosier și presărați pesmetul obținut pe margine.
    decorare tort cu pesmet de biscuiți lotus

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 874kcal | Carbohidrați: 64g | Proteine: 11g | Grăsimi: 66g | Colesterol: 165mg | Fibre: 3g | Zahăr: 35g | Vitamina A: 2146IU | Calciu: 196mg