Cum să gătești pește la air fryer - cât timp și la ce temperatura
Gata în 20 de minute, această rețetă ușoară de pește la air fryer iese perfect de fiecare dată cu doar câteva condimente simple.
Preparare5 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 369kcal
- 2 buc pește întreg păstrăv, doradă, lavrac, caras, etc.
- 2 linguri ulei
- sucul de la ½ lămâie
- 1 linguriță usturoi pudră
- 1 linguriță fulgi de ceapă
- 1 linguriță cimbru uscat
- ½ linguriță boia dulce
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper
Curățați și spălați peștele. Dacă este nevoie, îndepărtați capul și coada. Uscați peștele tamponându-le cu șervete de hârtie.
Într-un castron puneți uleiul, sucul de lămâie și toate condimentele din listă. Folosind o pensulă de bucătărie, ungeți peștele cu amestecul obținut, atât la exterior, cât și la interior.
Opțional, acoperiți peștele cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15-20 de minute. Aromele condimentelor vor pătrunde în fibrele cărnii, iar peștele va fi mult mai gustos.
Încălziți coșul friteuzei cu aer cald pentru 3 minute la 200 de grade, apoi îl scoateți și așezați peștele.
Gătiți peștele la 200 de grade pentru 15 minute. Opțional, la final îl întoarceți pe partea cealaltă și îl mai gătiți încă 5 minute.
Calorii: 369kcal | Carbohidrați: 1g | Proteine: 62g | Grăsimi: 11g | Colesterol: 177mg | Fibre: 0.3g | Zahăr: 0.04g | Vitamina A: 334IU | Calciu: 205mg