2-4cuburi "magice" din legume făcute în casă opțional
Mod de preparare
Puneți o lingură de ulei într-o tigaie și căliți aici ciupercile tăiate cubulețe presărate cu un praf de sare, până când își reduc volumul și se evaporă apa pe care au lăsat-o.
În altă tigaie puneți o lingură de ulei și căliți ceapa taiată cubulețe, morcovul dat pe răzătoare și un ardei gras tăiat cubulețe mici. Adaugați de la început un praf de sare și puțină apă. Nu vrem să prajim legumele, ci doar să le înăbușim 3-4 minute.
După ce legumele se înmoaie, stingeți focul și adăugați bulgurul. Amestecați ca să se îmbibe cu aroma legumelor.
Dacă aveți, puteți pune acum și 1 sau 2 cuburi "magice" din legume congelate făcute în casă.
Turnați aprox. 120 ml apă și amestecați să se dizolve cuburile.
Puneți ciupercile călite peste legume. Tot acum puneți pătrunjelul, turmericul, sare, piper și cam 2-3 linguri de suc de roșii.
Îndepărtați cotoarele și spălați ardeii atât la interior, cât și la exterior. Dacă vreți să îi gătiți cu cotoare, atunci și acestea trebuiesc curățate de semințe.
Umpleți ardeii ajutându-vă de o linguriță, dar nu îndesați prea tare compoziția. Bulgurul trebuie să aibă loc să se umfle la cuptor.
Într-un vas puneți: sucul de roșii rămas, 400 ml de apă, sare, piper, cimbru și drojdia nutritivă. Dacă aveți, puteți pune și aici 1-2 cuburi de legume pentru un gust mai bogat. Așezați ardeii într-un vas potrivit ca mărime și turnați peste ei amestecul de suc de roșii.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu (sau cu un capac sau cu hârtie de copt) și dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
După cele 30 de minute, îndepărtați folia de aluminiu și lăsați ardeii să se mai gătească încă 30 de minute sau până când se îmnoaie bine și se rumenesc ușor deasupra.
Lăsați ardeii să se răcorească 10-15 minute, apoi sunt gata de servit.