Treceți puțin cu sucitorul peste foaia de aluat și îndreptați marginile cu un cutter.
Tăiați aluatul în pătrate mai mari sau mici, după cum vreți să fie bărcuțele. Eu l-am tăiat în 10 pătrate de 6 cm. Din marginile frământate foarte puțin mai puteți modela 1-2 bărcuțe. Eu am făcut un pateu cu gem.
Puneți câte o linguriță de gem pe fiecare pătrat de aluat.
Lipiți două colturi opuse. Înainte de lipire, udați cu foarte puțină apă colțurile și presați bine să se lipească, altfel se vor desface la copt.
Puneți bărcuțele în tavă lăsând spațiu între ele pentru că vor mai crește la copt.
Dați tava la cuptorul pre încins la 220 de grade (vezi nota de mai jos) pentru aproximativ 20 de minute sau până când bărcuțele sunt ușor rumenite.
Video
Notă
Eu am folosit un aluat de foietaj cu unt, făcut în casă. Dacă folosiți un aluat cumpărat, respectați temperatura de coacere specificată pe ambalajul produsului.