Bărcuțe din foietaj, un desert simplu, rapid și atât de bun! Se pot face cu foietaj de casă sau cu aluat de foietaj cumpărat.
Bărcuțele sunt delicioase, se desfac în zeci de fâșii și se pot umple cu gemul preferat sau cu rahat, fructe sau orice umplutură vă place.
Bărcuțele din foietaj sunt perfecte oricând în timpul zilei. Vă puteți bucura de ele dimineața, la micul dejun, alături de o ceașcă de ceai sau de cafea.
Pot fi un desert perfect după masa de prânz sau le puteți lua la pachet. Vă asigur că dacă le faceți acasă, fie și cu aluat franțuzesc cumpărat, vor fi mult mai bune decât cele cumpărate.
La fel de ușor puteți face și palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat. Sunt crocanți și minunați, sunt sigură că o să vă placă mult!
Mergi direct la:
Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de bărcuțe cu gem
Pentru rețeta de bărcuțe cu gem puteți folosi foietaj proaspăt sau congelat. Dacă folosiți foietaj congelat, acesta trebuie lăsat să se decongeleze lent, în frigider.
Cel mai potrivit este un magiun de prune pentru că de obicei acesta este gros, bine legat și nu curge în cuptor. Dacă aveți un gem făcut de voi cu o astfel de consistență, îl puteți folosi. Din aceeași categorie, puteți folosi și marmeladă, dacă găsiți pe undeva.
Mai puteți umple bărcuțele cu: brânză și stafide, cu cremă de ciocolată, cu rahat, cu fructe proaspete (vișine, caise, cuburi de mere, etc)
Eu am folosit la această rețetă de bărcuțe din foietaj un aluat de casă, făcut de mine doar din unt si făină. Am copt bărcuțele la 220 de grade. Dacă folosiți un aluat cumpărat, respectați indicațiile de coacere ale producătorului. Le găsiți scrise pe pachet.
Alte rețete cu foietaj
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
Rețeta Video
Ingrediente
- 1 foaie aluat de foietaj ((aprox. 300 g))
- 3 linguri magiun de prune ((sau orice alt gem consistent, bine legat))
- 2 linguri miez de nucă (măcinat)
- 1 lingură rom
Instrucțiuni de preparare
- Amestecați magiunul cu nuca măcinată și romul.
- Treceți puțin cu sucitorul peste foaia de aluat și îndreptați marginile cu un cutter.
- Tăiați aluatul în pătrate mai mari sau mici, după cum vreți să fie bărcuțele. Eu l-am tăiat în 10 pătrate de 6 cm. Din marginile frământate foarte puțin mai puteți modela 1-2 bărcuțe. Eu am făcut un pateu cu gem.
- Puneți câte o linguriță de gem pe fiecare pătrat de aluat.
- Lipiți două colturi opuse. Înainte de lipire, udați cu foarte puțină apă colțurile și presați bine să se lipească, altfel se vor desface la copt.
- Puneți bărcuțele în tavă lăsând spațiu între ele pentru că vor mai crește la copt.
- Dați tava la cuptorul pre încins la 220 de grade (vezi nota de mai jos) pentru aproximativ 20 de minute sau până când bărcuțele sunt ușor rumenite.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu