Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci

Publicat la 22 martie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

15 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Bărcuțe din foietaj, un desert simplu, rapid și atât de bun! Se pot face cu foietaj de casă sau cu aluat de foietaj cumpărat.

Bărcuțele sunt delicioase, se desfac în zeci de fâșii și se pot umple cu gemul preferat sau cu rahat, fructe sau orice umplutură vă place.

Barcute din foietaj umplute cu gem

Bărcuțele din foietaj sunt perfecte oricând în timpul zilei. Vă puteți bucura de ele dimineața, la micul dejun, alături de o ceașcă de ceai sau de cafea.

Pot fi un desert perfect după masa de prânz sau le puteți lua la pachet. Vă asigur că dacă le faceți acasă, fie și cu aluat franțuzesc cumpărat, vor fi mult mai bune decât cele cumpărate.

La fel de ușor puteți face și palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat. Sunt crocanți și minunați, sunt sigură că o să vă placă mult!

Mergi direct la:
  • Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de bărcuțe cu gem
  • Alte rețete cu foietaj
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de bărcuțe cu gem

Ce fel de aluat folosim?

Pentru rețeta de bărcuțe cu gem puteți folosi foietaj proaspăt sau congelat. Dacă folosiți foietaj congelat, acesta trebuie lăsat să se decongeleze lent, în frigider.

Ce fel de gem se folosește la rețeta de bărcuțe?

Cel mai potrivit este un magiun de prune pentru că de obicei acesta este gros, bine legat și nu curge în cuptor. Dacă aveți un gem făcut de voi cu o astfel de consistență, îl puteți folosi. Din aceeași categorie, puteți folosi și marmeladă, dacă găsiți pe undeva.

Cu ce putem înlocui gemul?

Mai puteți umple bărcuțele cu: brânză și stafide, cu cremă de ciocolată, cu rahat, cu fructe proaspete (vișine, caise, cuburi de mere, etc)

Temperatura de coacere

Eu am folosit la această rețetă de bărcuțe din foietaj un aluat de casă, făcut de mine doar din unt si făină. Am copt bărcuțele la 220 de grade. Dacă folosiți un aluat cumpărat, respectați indicațiile de coacere ale producătorului. Le găsiți scrise pe pachet.

Barcute din foietaj umplute cu gem

Alte rețete cu foietaj

  • Rulouri cu bezea
    Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!
  • Melcișori din foietaj
    Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
  • Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
  • Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin
    Brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Barcute din foietaj umplute cu gem

Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci

Bărcuțe din foietaj, un desert simplu, rapid și atât de bun! Sunt delicioase, se desfac în zeci de fâșii și se pot umple cu gem, rahat, etc.
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
la rece: 10 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj  ((aprox. 300 g))
  • 3 linguri magiun de prune ((sau orice alt gem consistent, bine legat))
  • 2 linguri miez de nucă (măcinat)
  • 1 lingură rom

Instrucțiuni de preparare
 

  • Amestecați magiunul cu nuca măcinată și romul.
    amestecam gemul cu nuca si rom
  • Treceți puțin cu sucitorul peste foaia de aluat și îndreptați marginile cu un cutter.
    intindem aluatul
  • Tăiați aluatul în pătrate mai mari sau mici, după cum vreți să fie bărcuțele. Eu l-am tăiat în 10 pătrate de 6 cm. Din marginile frământate foarte puțin mai puteți modela 1-2 bărcuțe. Eu am făcut un pateu cu gem.
    taiem aluatul in patrate
  • Puneți câte o linguriță de gem pe fiecare pătrat de aluat.
    Punem gem pe fiecare pătrat
  • Lipiți două colturi opuse. Înainte de lipire, udați cu foarte puțină apă colțurile și presați bine să se lipească, altfel se vor desface la copt.
    se lipesc doua colturi opuse
  • Puneți bărcuțele în tavă lăsând spațiu între ele pentru că vor mai crește la copt.
    barcute in tava
  • Dați tava la cuptorul pre încins la 220 de grade (vezi nota de mai jos) pentru aproximativ 20 de minute sau până când bărcuțele sunt ușor rumenite.
    Coaceti barcutele pana sunt frumos rumenite

Bine de știut:

Eu am folosit un aluat de foietaj cu unt, făcut în casă. Dacă folosiți un aluat cumpărat, respectați temperatura de coacere specificată pe ambalajul produsului.
Valori nutriționale
Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
Valori per porție
Calorii
165
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Carbohidrați
 
15
g
5
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
2
g
4
%
Vitamina A
 
1
IU
0
%
Calciu
 
6
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Barcute din foietaj umplute cu gem

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
15 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.