Dacă folosiți foietaj congelat, lăsați-l să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime (aprox. 30 x 20 cm)
Tocați grosier miezul de nucă cu un cuțit.
Amestecați dulceața de ardei iuți cu miezul de nucă și cu câteva ace de rozmarin.
Tăiați în 2 jumătăți foia de aluat. Cât timp lucrați o parte de aluat, păstrați cealaltă parte acoperită ca să nu se usuce.
Decupați aluatul într-o formă potrivită cu forma calupului de brânză pe care îl folosiți (rotund, oval, triunghi)
Puneți pe mijlocul aluatului jumătate din dulceața de ardei iuți amestecată cu nucă și rozmarin.
Așezați brânza peste stratul de dulceață.
Bateți oul cu o furculiță și folosind o pensulă ungeți de jur împrejur marginile aluatului.
Strângeți marginile aluatului peste brânză, formând un pachet perfect sigilat. Așezați pachetul în tavă și îl ungeți cu ou bătut.
Din marginile de foietaj rămase, decupați câteva forme pe care le așezați peste pachetul de foietaj (inimi, frunze, flori, etc). Ungeți și decorul cu ou bătut.
Procedați în același fel și cu restul de foietaj și al doilea calup de brânză Brie.
Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când foietajul este frumos rumenit.
Așezați pachetele de foietaj pe un platou pentru servit. Tăiați foietajul cu un cuțit ascuțit și lăsați brânza Brie topită să se prelingă delicios pe platou.
Serviți imediat, cu crackers, biscuiți uscați, grisine, etc.