Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci

Publicat la 1 aprilie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

55 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți. O gustare extraordinar de bună, care se face foarte simplu și rapid. Un deliciu!

Dragii mei, v-am adus astăzi o rețetă extraordinar de simplă, care cucerește prin combinația de texturi și arome. Foietajul ușor crocant contrastează cu brânza catifelată care se topește în cuptor, iar gustul ei delicios se combină minunat cu dulceața de ardei iuți și cu aroma de rozmarin proaspăt.

Neapărat să încercați rețeta aceasta într-o după amiază de weekend, când toată familia e acasă și se adună în jurul mesei sau când vin prieteni buni în vizită. Spun de familie și de prieteni, nu doar pentru că acesta este sloganul blogului, ci și pentru că modul de servire al acestui deliciu este ușor atipic 😉

Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin

Brânza Brie gătită la cuptor nu se poate porționa, așadar vom mânca din ea la comun, toți deodată. Cu atât mai intim și mai distractiv! 🙂

Bulgărașul de foietaj în care am ascuns brânza se așază pe un platou și se taie cât e încă fierbinte cu un cuțit bine ascuțit.

Brânza Brie topită în cuptor va curge atât de spectaculos și de apetisant încât toți se vor năpusti cu crackers, cu biscuiți sau cu grisine să apuce cât mai mult din vulcanul delicios care se revarsă din învelișul de foietaj. Să fim sinceri, numai în familie și între prieteni îți permiți să lași uzanțele deoparte și să te bucuri astfel de un deliciu oarecum neconvențional 😀

Ce tip de brânză este potrivită pentru această rețetă?

Arovit - dulceață de ardei iuți

Nu orice tip de brânză este potrivit pentru rețeta noastră de astăzi. Avem nevoie de o brânză cremoasă, fină și care să se topească spectaculos în cuptor.

Eu am folosit brânză Brie pentru că îmi place gustul ei delicat de lapte și aroma subtilă de nuci. Mi s-a părut alegerea ideală în combinație cu celelalte ingrediente din rețetă.

Puteți înlocui brânza Brie cu brânza Camembert . Ambele sunt brânzeturi franțuzești, au în comun învelișul catifelat de mucegai alb și ambele se topesc atât de frumos în cuptor! Brânza Camembert are un gust mai robust și o aromă pregnantă de ciuperci.

Cașcavalul sau mozzarella, deși se topesc și ele în cuptor, nu sunt deloc potrivite în rețeta de astăzi.

Câteva cuvinte despre dulceața de ardei iuți

dulceata de ardei iuti Arovit

Brânza cremoasă avea nevoie de un contrast de gust și de textură, iar o dulceață de ardei iuți este fix ceea ce trebuie! Oferă un strop de prospețime, este un pic dulce și un pic picantă.

Vă recomand să alegeți o dulceață cu gust blând care să nu acopere celelalte arome. Pentru mine dulceața din ardei iuți de la Arovit a fost alegerea perfectă, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am combinat-o cu nuci crocante și cu aromă de rozmarin proaspăt. De vis!

Mod de preparare brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți

Modul de preparare pentru rețeta de astăzi, este foarte simplu și totuși foarte ingenios. Folosim aluat de foietaj pentru a sigila calupul de brânză Brie în cuptor în așa fel încât, deși se va topi apetisant, nu va curge totuși în tavă. Toată savoarea va rămâne închisă în pachețelul de foietaj.

  • Brânză brie în tavă
  • Brânză Brie în foietaj

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Mai jos veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am făcut eu pachetele de foietaj și cât de apetisant curgea brânza Brie atunci când am scos-o din cuptor.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin

Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci

Rețeta de brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți. O gustare extraordinar de bună, care se face foarte simplu și rapid. Un deliciu!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 buc brânză Brie ( (200 g/buc))
  • 100 g dulceață de ardei iuți Arovit ((puteți pune și mai mult) )
  • 50 g miez de nucă
  • 1 foaie aluat de foietaj ((400 g))
  • câteva ace de rozmarin
  • 1 ou

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți foietaj congelat, lăsați-l să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime (aprox. 30 x 20 cm)
  • Tocați grosier miezul de nucă cu un cuțit.
  • Amestecați dulceața de ardei iuți cu miezul de nucă și cu câteva ace de rozmarin.
  • Tăiați în 2 jumătăți foia de aluat. Cât timp lucrați o parte de aluat, păstrați cealaltă parte acoperită ca să nu se usuce.
  • Decupați aluatul într-o formă potrivită cu forma calupului de brânză pe care îl folosiți (rotund, oval, triunghi)
  • Puneți pe mijlocul aluatului jumătate din dulceața de ardei iuți amestecată cu nucă și rozmarin.
  • Așezați brânza peste stratul de dulceață.
  • Bateți oul cu o furculiță și folosind o pensulă ungeți de jur împrejur marginile aluatului.
  • Strângeți marginile aluatului peste brânză, formând un pachet perfect sigilat. Așezați pachetul în tavă și îl ungeți cu ou bătut.
  • Din marginile de foietaj rămase, decupați câteva forme pe care le așezați peste pachetul de foietaj (inimi, frunze, flori, etc). Ungeți și decorul cu ou bătut.
  • Procedați în același fel și cu restul de foietaj și al doilea calup de brânză Brie.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când foietajul este frumos rumenit.
  • Așezați pachetele de foietaj pe un platou pentru servit. Tăiați foietajul cu un cuțit ascuțit și lăsați brânza Brie topită să se prelingă delicios pe platou.
  • Serviți imediat, cu crackers, biscuiți uscați, grisine, etc.
Valori nutriționale
Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci
Valori per porție
Calorii
985
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
75
g
115
%
Colesterol
 
141
mg
47
%
Carbohidrați
 
48
g
16
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
31
g
62
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
55 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x