• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Fără carne

    Brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci

    Publicat la 1 aprilie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta de brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți. O gustare extraordinar de bună, care se face foarte simplu și rapid. Un deliciu!

    Dragii mei, v-am adus astăzi o rețetă extraordinar de simplă, care cucerește prin combinația de texturi și arome. Foietajul ușor crocant contrastează cu brânza catifelată care se topește în cuptor, iar gustul ei delicios se combină minunat cu dulceața de ardei iuți și cu aroma de rozmarin proaspăt.

    Neapărat să încercați rețeta aceasta într-o după amiază de weekend, când toată familia e acasă și se adună în jurul mesei sau când vin prieteni buni în vizită. Spun de familie și de prieteni, nu doar pentru că acesta este sloganul blogului, ci și pentru că modul de servire al acestui deliciu este ușor atipic 😉

    Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin

    Brânza Brie gătită la cuptor nu se poate porționa, așadar vom mânca din ea la comun, toți deodată. Cu atât mai intim și mai distractiv! 🙂

    Bulgărașul de foietaj în care am ascuns brânza se așază pe un platou și se taie cât e încă fierbinte cu un cuțit bine ascuțit.

    Brânza Brie topită în cuptor va curge atât de spectaculos și de apetisant încât toți se vor năpusti cu crackers, cu biscuiți sau cu grisine să apuce cât mai mult din vulcanul delicios care se revarsă din învelișul de foietaj. Să fim sinceri, numai în familie și între prieteni îți permiți să lași uzanțele deoparte și să te bucuri astfel de un deliciu oarecum neconvențional 😀

    Ce tip de brânză este potrivită pentru această rețetă?

    Arovit - dulceață de ardei iuți

    Nu orice tip de brânză este potrivit pentru rețeta noastră de astăzi. Avem nevoie de o brânză cremoasă, fină și care să se topească spectaculos în cuptor.

    Eu am folosit brânză Brie pentru că îmi place gustul ei delicat de lapte și aroma subtilă de nuci. Mi s-a părut alegerea ideală în combinație cu celelalte ingrediente din rețetă.

    Puteți înlocui brânza Brie cu brânza Camembert. Ambele sunt brânzeturi franțuzești, au în comun învelișul catifelat de mucegai alb și ambele se topesc atât de frumos în cuptor! Brânza Camembert are un gust mai robust și o aromă pregnantă de ciuperci.

    Cașcavalul sau mozzarella, deși se topesc și ele în cuptor, nu sunt deloc potrivite în rețeta de astăzi.

    Câteva cuvinte despre dulceața de ardei iuți

    dulceata de ardei iuti Arovit

    Brânza cremoasă avea nevoie de un contrast de gust și de textură, iar o dulceață de ardei iuți este fix ceea ce trebuie! Oferă un strop de prospețime, este un pic dulce și un pic picantă.

    Vă recomand să alegeți o dulceață cu gust blând care să nu acopere celelalte arome. Pentru mine dulceața din ardei iuți de la Arovit a fost alegerea perfectă, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am combinat-o cu nuci crocante și cu aromă de rozmarin proaspăt. De vis!

    Mod de preparare brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți

    Modul de preparare pentru rețeta de astăzi, este foarte simplu și totuși foarte ingenios. Folosim aluat de foietaj pentru a sigila calupul de brânză Brie în cuptor în așa fel încât, deși se va topi apetisant, nu va curge totuși în tavă. Toată savoarea va rămâne închisă în pachețelul de foietaj.

    • Brânză brie în tavă
    • Brânză Brie în foietaj

    Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

    Mai jos veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am făcut eu pachetele de foietaj și cât de apetisant curgea brânza Brie atunci când am scos-o din cuptor.

    Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin

    Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci

    Rețeta de brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți. O gustare extraordinar de bună, care se face foarte simplu și rapid. Un deliciu!
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tavă cuptor aprox. 40x30 cm
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    • 2 buc brânză Brie ( (200 g/buc))
    • 100 g dulceață de ardei iuți Arovit ((puteți pune și mai mult) )
    • 50 g miez de nucă
    • 1 foaie aluat de foietaj ((400 g))
    • câteva ace de rozmarin
    • 1 ou

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Dacă folosiți foietaj congelat, lăsați-l să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
    • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime (aprox. 30 x 20 cm)
    • Tocați grosier miezul de nucă cu un cuțit.
    • Amestecați dulceața de ardei iuți cu miezul de nucă și cu câteva ace de rozmarin.
    • Tăiați în 2 jumătăți foia de aluat. Cât timp lucrați o parte de aluat, păstrați cealaltă parte acoperită ca să nu se usuce.
    • Decupați aluatul într-o formă potrivită cu forma calupului de brânză pe care îl folosiți (rotund, oval, triunghi)
    • Puneți pe mijlocul aluatului jumătate din dulceața de ardei iuți amestecată cu nucă și rozmarin.
    • Așezați brânza peste stratul de dulceață.
    • Bateți oul cu o furculiță și folosind o pensulă ungeți de jur împrejur marginile aluatului.
    • Strângeți marginile aluatului peste brânză, formând un pachet perfect sigilat. Așezați pachetul în tavă și îl ungeți cu ou bătut.
    • Din marginile de foietaj rămase, decupați câteva forme pe care le așezați peste pachetul de foietaj (inimi, frunze, flori, etc). Ungeți și decorul cu ou bătut.
    • Procedați în același fel și cu restul de foietaj și al doilea calup de brânză Brie.
    • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când foietajul este frumos rumenit.
    • Așezați pachetele de foietaj pe un platou pentru servit. Tăiați foietajul cu un cuțit ascuțit și lăsați brânza Brie topită să se prelingă delicios pe platou.
    • Serviți imediat, cu crackers, biscuiți uscați, grisine, etc.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci
    Valori per porție
    Calorii
    985
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    75
    g
    115
    %
    Colesterol
     
    141
    mg
    47
    %
    Carbohidrați
     
    48
    g
    16
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    2
    g
    2
    %
    Proteine
     
    31
    g
    62
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • ciuperci rumanite in omleta
      Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • foi coapte pentru turte
      Nu le cumpăra! Cum să faci ușor foi pentru turte de Crăciun cu nucă sau julfă!
    • biscuiti spritati cu unt
      Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
    • carnati din carne de pasare
      Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică
    • mancare de post cu gutui si sos de caramel
      Mâncare de post cu gutui și sos caramel (zahăr ars)- rețeta veche și delicioasă

    4 REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Rețete tradiționale de Crăciun care au fost transmise din generație în generație și care aduc un strop de magie în această sărbătoare.

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Turte de Craciun cu julfa-
      Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Rețete de fursecuri pentru Moș Crăciun

    Descoperiți rețetele de fursecuri care cu siguranță îi vor plăcea lui Moș Crăciun și care pot fi pregătite cu ușurință acasă, alături de cei mici.

    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Bombe cu visine din visinata
      Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI

    4 rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, crochete și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
      Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețete de torturi pentru sărbători

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
      Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Aperitive pentru mese de sărbătoare

    Cele mai bune rețete de aperitive care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor pregătite din ingrediente simple și naturale!

    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • Șuncă fiartă în zeamă de varză
      Șuncă fiartă în zeamă de varză murată
    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • fasole batuta cu ceapa prajita si usturoi
      Fasole bătută cu ceapă prăjită și usturoi - rețeta tradițională de post
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.