Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Butterfish cu creveţi şi sos de lămâie
File de butterfish cu creveţi şi sos de lămâie, un pește cu gust fin și textură cremoasă, preparat simplu și rapid.
Preparare
5
minutes
mins
Gătire
15
minutes
mins
Timp total
20
minutes
mins
Categorie:
Rețete cu peşte
Cuisine:
internationala
Porții:
2
Calories:
494
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
250
g
file de butterfish
300
g
creveţi
proaspeți sau congelaţi
50
g
unt
1
căţel de usturoi
sucul de la o lămâie
coriandru sau pătrunjel proaspăt
sare şi piper după gust
Mod de preparare
Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi pregătiţi un vas antiaderent (sau îl ungeţi cu foarte puţin ulei) în care să puneti peştele.
Condimentaţi fileul simplu, doar cu sare şi piper şi puneţi-l pe grillul încins câte 1 minut pe fiecare parte.
Aşezaţi peştele în vas şi daţi-l la cuptor pentru 15 minute.
Între timp puneți untul în tigaie împreună cu usturoiul zdrobit, lăsaţi-l să se topească şi adăugaţi creveţii.
Presăraţi sare şi piper după gust şi gătiţi creveţii timp de 5-6 minute.
Faceţi un sos din sucul de lămâie şi câteva frunze de pătrunjel sau coriandru. Eu le-am băgat la chopper şi le-am învârtit de câteva ori.
Scoateţi peştele din cuptor, stropiţi cu puţin sos de lămâie şi serviţi-l imediat alături de creveţi.
Merge foarte bine cu o salată verde, orez gătit simplu sau piure de broccoli, spanac, linte sau mazăre.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
494
kcal
|
Carbohidrați:
2
g
|
Proteine:
55
g
|
Grăsimi:
29
g
|
Colesterol:
378
mg
|
Fibre:
1
g
|
Zahăr:
1
g