Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă de chec.
Mixaţi untul moale împreună cu zahărul până când zahărul este dizolvat, iar untul s-a transformat într-o cremă fină şi spumoasă.
Încorporaţi pe rând ouăle, apoi puneţi coaja şi sucul de lămâie.
Turnaţi făina (200 g) amestecată cu praful de copt şi un praf de sare şi continuaţi să mixaţi până când făina este complet încorporată. Veţi avea o compoziţie omogenă, vâscoasă, care curge greu.
Amestecați afinele cu o lingură de făină (cele 20 de grame) şi încorporaţi-le şi pe ele în aluat.
Turnaţi aluatul în tavă şi coaceţi timp de 45-50 de minute (depinde de cuptor). Faceţi testul cu scobitoarea ca să fiţi siguri.
Scoateţi checul din cuptor şi lăsaţi-l 5-7 minute în formă, apoi scoateţi-l cu grijă ajutându-vă de hârtia de copt. Este foarte fraged şi se poate rupe uşor.