Tăiați costița cuburi sau fâșii și puneți-o să se călească într-o oală de aproximativ 6 litri.
Tăiați cubulețe toate legumele din listă. După ce costița s-a rumenit puțin, puneți legumele și lăsați-le să se călească până când încep să se înmoaie. Dacă costița nu a lăsat suficientă grăsime și credeți că e nevoie, mai adăugați puțin ulei.
După ce s-au călit legumele, puneți în oală: boia de ardei, chimen, cimbru uscat, dafin și turnați 3 litri de apă. Lăsați ciorba să fiarbă la foc mic acoperită cu capac pentru 10 minute.
Adăugați păstăile în oală și lăsați ciorba să fiarbă la foc mic până când toate legumele sunt gătite (aprox. 20-25 de minute).
Turnați sucul de roșii și lăsați ciorba să mai fiarbă încă 5 minute.
Potriviți gustul de sare, presărați pătrunjel proaspăt tocat fin și ciorba e gata de servit.
După preferințe, o puteți acri direct în farfurie cu suc de lămâie sau oțet. Tot după preferințe, ciorba se poate servi cu smântână fermentată și ardei iute.