• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Ciorbe

    Ciorbă de fasole verde cu afumătură

    Publicat la 9 noiembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Ciorba de fasole verde cu afumătură este atât de ușor de făcut, sățioasă și gustoasă. Cred că deja ai ingredientele în casă, poți încerca rețeta chiar acum!

    Astăzi v-am adus o rețetă de ciorbă cu afumătură în care păstăile de fasole verde sunt vedetele. Este o ciorbă lejeră, cu multe legume, deloc grea sau grasă, dar căreia costița afumată ușor rumenită îi dă un gust extraordinar de bun.

    ciorba de fasole verde cu afumatura

    Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de ciorbă de păstăi cu afumătură

    Ce fel de păstăi folosim?

    Fasolea verde pentru ciorba aceasta poate fi de orice tip: fideluță sau lată și de orice culoare: galbenă sau verde. De asemenea, puteți folosi fasole verde proaspătă, congelată sau conservată la borcan. Eu folosesc cel mai des fasole verde congelată pentru că o am tot anul la îndemână și prin congelare își păstrează cel mai bine gustul și proprietățile.
    Dacă folosiți fasole proaspătă, trebuie îndepărtate codițele, iar păstăile tăiate la dimensiuni potrivite.fasole păstăi

    Ce fel de afumătură ne trebuie?

    Orice afumătură este bună: costiță, kaiser, șunculiță, ciolan, cârnăciori, etc. Dacă aveți și un pic de os afumat care să dea gust bun supei, e perfect!

    Cum se servește ciorba de fasole verde cu afumătură?

    După preferințe, puteți acri ciorba direct în farfurie cu suc de lămâie sau oțet. Și tot după preferința fiecăruia, ciorba se poate servi cu smântână fermentată și ardei iute.

    Se poate ciorbă de fasole verde face și în varianta de post?

    Ciorba de fasole verde este delicioasă și în varianta de post, eu o fac foarte des! Firește, va trebui să renunțăm la afumătură, dar dacă folosim multe legume și condimentele potrivite, vom obține o ciorbă extraordinar de gustoasă. Aici găsiți rețeta de ciorbă de fasole verde de post.

    ciorba de fasole verde cu afumatura

    Alte rețete cu fasole verde pe care să le încerci

    Fasolea verde sau păstăile nu îmi lipsesc niciodată din congelator. Sunt atât de bune, au puține calorii și sunt foarte versatile. Le folosesc foarte des la ciorbe, la mâncăruri gustoase cu carne sau de post și la salate sănătoase.

    Dacă și voi iubiți fasolea verde, vă las mai jos câteva dintre rețetele mele preferate pe care vă îndemn să le încercați. Sunt convinsă că vor fi și pe gustul vostru!

    • mâncare de fasole verde cu sos de roșii
    • salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
    • mâncare de fasole verde cu carne de pui
    • fasole verde înăbușită cu usturoi și mărar

    Mod de preparare ciorbă de fasole verde cu afumătură (SCRIS+VIDEO)

    Cred că v-ați dat seama deja că această ciorbă de fasole verde cu afumătură se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi 😉

    Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    ciorba de fasole verde cu afumatura

    Ciorbă de fasole verde cu afumătură

    Ciorba de fasole verde cu afumătură este atât de ușor de făcut, sățioasă și gustoasă. Cred că deja ai ingredientele în casă, poți încerca rețeta chiar acum!
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 400 g fasole păstăi (( proaspătă, la borcan sau congelată))
    • 200 g costiță afumată ((sau kaiser, șunculiță, ciolan, cârnăciori, etc.))
    • 2 cepe mijlocii
    • 3 căței de usturoi
    • 1 rădăcină de păstârnac
    • 1 felie țelină rădăcină
    • 2 tije de țelină Apio
    • 30 ml ulei - la nevoie
    • 300 ml suc de roșii concentrat, cu pulpă
    • 1 linguriță boia de ardei
    • 1 linguriță chimen
    • 1 linguriță cimbru uscat
    • 1 frunză de dafin
    • sare după gust
    • pătrunjel proaspăt

    pentru servit, opțional

    • oțet sau suc de lămâie
    • ardei iute
    • smântână fermentată

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați costița cuburi sau fâșii și puneți-o să se călească într-o oală de aproximativ 6 litri.
      călim costița afumată
    • Tăiați cubulețe toate legumele din listă. După ce costița s-a rumenit puțin, puneți legumele și lăsați-le să se călească până când încep să se înmoaie. Dacă costița nu a lăsat suficientă grăsime și credeți că e nevoie, mai adăugați puțin ulei.
      calim legumele
    • După ce s-au călit legumele, puneți în oală: boia de ardei, chimen, cimbru uscat, dafin și turnați 3 litri de apă. Lăsați ciorba să fiarbă la foc mic acoperită cu capac pentru 10 minute.
      turnam 3 litri de apa
    • Adăugați păstăile în oală și lăsați ciorba să fiarbă la foc mic până când toate legumele sunt gătite (aprox. 20-25 de minute).
      adaugam pastaile
    • Turnați sucul de roșii și lăsați ciorba să mai fiarbă încă 5 minute.
      turnam sucul de rosii
    • Potriviți gustul de sare, presărați pătrunjel proaspăt tocat fin și ciorba e gata de servit.
      oala cu ciorbă de fasole verde
    • După preferințe, o puteți acri direct în farfurie cu suc de lămâie sau oțet. Tot după preferințe, ciorba se poate servi cu smântână fermentată și ardei iute.
      se serveste cu otet sau smantana

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    Dacă folosiți fasole verde conservată la borcan, aceasta va fi prefiartă, așa că trebuie adăugată în ciorbă ceva mai târziu decât cea crudă sau cea congelată. 
    Dacă o puneți odată cu sucul de roșii va fi perfect!
    Valori nutriționale
    Ciorbă de fasole verde cu afumătură
    Valori per porție
    Calorii
    137
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    11
    g
    17
    %
    Colesterol
     
    13
    mg
    4
    %
    Carbohidrați
     
    7
    g
    2
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    3
    g
    3
    %
    Proteine
     
    4
    g
    8
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    ciorba de fasole verde cu afumatura

    Din aceeași categorie

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • bors de sfecla rosie cu cartofi
      Borș de sfeclă roșie cu cartofi - rețeta de borș ucrainian
    • Ciorba de cartofi de post-reteta
      Ciorbă de cartofi, rețeta de post
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.