Ciupercile se taie cubuleţe mici şi se pun la călit împreună cu 1 lingură de ulei şi un praf de sare.
Amestecaţi să nu se lipească. Când se vor încălzi, ciupercile vor lăsa puţină apă, aşa că de obicei nu e nevoie să adăugaţi suplimentar.
Căliţi ciupercile doar până se înmoaie puţin şi îşi dezvoltă aroma specifică, delicioasă, apoi le scurgeţi dacă este cazul şi le lăsaţi să se răcească foarte bine.
Faceţi o maioneză din 1 gălbenuş fiert şi 1 gălbenuş crud, muștar, ulei și puţin suc de lămâie. Albuşul de la cele oul fiert, nu îl aruncaţi! Tăiaţi-l cubuleţe şi amestecaţi-l cu ciupercile.
Puneţi ciupercile călite şi răcite peste maioneză, adăugaţi usturoiul zdrobit foarte bine, sare şi piper după gust.
Lăsaţi amestecul deoparte măcar 15 minute să se întrepătrundă aromele, apoi presăraţi cu mărar sau pătrunjel proaspăt tocat şi serviţi cu pâine neagră prăjită sau pe felii de ardei gras.