• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Gustări

    Ciuperci cu maioneză şi usturoi

    Publicat la 31 octombrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Ciuperci cu maioneză şi usturoi, un aperitiv gustos, și atât de ușor de făcut! Sunt irezistibile cu pâine prăjită sau pe felii de ardei.

    Salata de ciuperci cu maioneză şi usturoi era nelipsită cândva dintre aperitivele de Crăciun la noi în familie. Apoi, nu ştiu de ce, am cam uitat de ele, le-am făcut din ce în ce mai rar şi au intrat într-un con de umbră.

    Zilele trecute mi-am amintit cât e de bună reţeta asta şi am zis că ar fi bine să o scot din nou la lumină. Se face uşor şi merge la orice masă a zilei.

    Noi am luat şi la pachet la serviciu, pentru că nu i-am pus prea mult usturoi cât să deranjăm colegii, ci doar un pic acolo, pentru gust şi aromă 😉

    ciuperci cu maioneza si usturoi

    Cum servim salata de ciuperci cu maioneză

    Se zice că asta e o mâncare grea...în orice caz, dacă o facem cu maioneză clasică, nici prea dietetică nu este. Ca să fie mai ușoară și cu mai puține calorii, putem face o maioneză dietetică care nu conține ulei și nici ouă crude. Găsiți rețeta video pentru această maioneză cu un click pe fotografia de mai jos.

    Ciupercile cu maioneză se servesc de obicei pe felii de pâine prăjită. Dar dacă vrem să fim atenți la calorii și la siluetă, pentru a evita carbohidraţii putem aplica o metodă pe care eu am descoperit-o atunci când am făcut salata de vinete cu maioneză: în loc de pâine, am mâncat ciupercile cu maioneză şi usturoi întinse bine-merci pe felii de ardei gras roşu, dulce şi cărnos. Au mers de minune, ceea ce vă sugerez şi vouă! 🙂

    Și dacă vă pregătiți pentru vreo masă de sărbătoare și încă mai aveți nevoie de idei simple și bune, vă sugerez să încercați și pasta de macrou afumat! E gata în 10 minute și alături de ciupercile cu maioneză, va fi vedeta mesei, vă asigur! 🙂

    Cum facem ciuperci cu maioneză și usturoi, simplu și ușor

    ciuperci cu maioneza si usturoi

    Ciuperci cu maioneză şi usturoi

    Ciuperci cu maioneză şi usturoi, un aperitiv irezistibil. Se fac ușor și sunt extraordinar de gustoase!
    5 from 7 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Timp total: 15 minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    • 200 g ciuperci Champignon
    • 1 lingură ulei
    • 2 căţei de usturoi
    • mărar sau pătrunjel proaspăt

    pentru maioneză

    • 1 gălbenuș de ou fiert
    • 1 gălbenuş crud
    • 1 linguriță muștar
    • 70-80 ml ulei
    • suc de lămâie -după gust
    • sare și piper - după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Ciupercile se taie cubuleţe mici şi se pun la călit împreună cu 1 lingură de ulei şi un praf de sare.
    • Amestecaţi să nu se lipească. Când se vor încălzi, ciupercile vor lăsa puţină apă, aşa că de obicei nu e nevoie să adăugaţi suplimentar.
    • Căliţi ciupercile doar până se înmoaie puţin şi îşi dezvoltă aroma specifică, delicioasă, apoi le scurgeţi dacă este cazul şi le lăsaţi să se răcească foarte bine.
    • Faceţi o maioneză din 1 gălbenuş fiert şi 1 gălbenuş crud, muștar, ulei și puţin suc de lămâie. Albuşul de la cele oul fiert, nu îl aruncaţi! Tăiaţi-l cubuleţe şi amestecaţi-l cu ciupercile.
    • Puneţi ciupercile călite şi răcite peste maioneză, adăugaţi usturoiul zdrobit foarte bine, sare şi piper după gust.
    • Lăsaţi amestecul deoparte măcar 15 minute să se întrepătrundă aromele, apoi presăraţi cu mărar sau pătrunjel proaspăt tocat şi serviţi cu pâine neagră prăjită sau pe felii de ardei gras.
    Valori nutriționale
    Ciuperci cu maioneză şi usturoi
    Valori per porție
    Calorii
    199
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    20
    g
    31
    %
    Colesterol
     
    98
    mg
    33
    %
    Carbohidrați
     
    2
    g
    1
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    1
    g
    1
    %
    Proteine
     
    3
    g
    6
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    ciuperci cu maioneza si usturoi

    Poftă bună la ciuperci cu maioneză şi usturoi!

    Din aceeași categorie

    • Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Loredana

      octombrie 31, 2016 at 3:01 pm

      Recunosc ca nu le-am facut niciodata, dar am o prietena care le face, precum zici, la orice masa aniversara si sunt, intr-adevar foarte bune.
      E buna si ideea ta de a ale servi, pe felii de ardei. asa mai consumam si eu salata de vinete si pe cea de conopida.

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 31, 2016 at 6:08 pm

        Da, pai noroc ca am descoperit feliile de ardei, altfel multe bunatati mi-ar fi interzise :))

        Răspunde
    2. Cati

      octombrie 31, 2016 at 2:00 pm

      Imi palce maioneza la nebunie, si ciupercile trase la tigaie cu ulei de masline si putina zeama de lamaie, dar nu m-am gandit niciodata sa le combin.Notez reteta.
      Imi aduce aminte de maioneza cu ridiche neagra data la razatoare si chiftele de pui, mm ce poftaa!

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 31, 2016 at 6:07 pm

        Eu ridichea neagra o stiu numai ca remediu pentru tuse, in rest nu stiu ce sa fac cu ea. Cu maioneza, zici? Hm...

        Răspunde
        • Cati

          noiembrie 03, 2016 at 3:16 pm

          Da! o dai prin razatoare apoi o amesteci cu maioneza (poti adauga si usturoi) si eu pun si chiftelele direct in maioneza, altii servesc cand dintr-una cand dintr-alta.E reteta unei matuse, apoi a facut-o mama, acum o fac si eu:D
          Si eu o folosesc pentru sirop de tuse, sau ca salata simpla, data la razatoare, cu putin ulei, otet si sare.

          Răspunde
          • Iuliana

            noiembrie 03, 2016 at 9:36 pm

            Interesanta idee. Multumesc, Cati! 🙂

            Răspunde
    3. doina

      octombrie 31, 2016 at 12:51 pm

      Daa , bune bune ! Si noua ne placeau mult. In afara de ciupercutele cu maioneza la mare trecere erau si chiftellutele mici ca niste bilute cu maioneza si ceapa marinata in vin rosu. O saptamana frumoasa iti doresc.

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 31, 2016 at 6:03 pm

        Wow, ceapa marinata in vin rosu, cred ca e o nebunie!!!

        Răspunde
    4. Claudia

      octombrie 31, 2016 at 10:29 am

      Da! Confirm! E un aperitiv yammy! Il facem si noi mai ales de sarbatori 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 31, 2016 at 6:01 pm

        Deci ne potrivim la meniuri, asa-i? 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.