Bateţi oul cu laptele, untul topit și puţină sare.
Adăugați făina în ploaie amestecând continuu cu telul să nu se facă cocoloaşe. Trebuie să rezulte o compoziție de consistența unei smântâni mai subțiri.
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15 minute.
Încingeți o tigaie antiaderentă și turnați câte un sfert din compoziție rotind tigaia ca să se distribuie uniform. Clătitele trebuie să fie ceva mai grosuțe decât cele pe care le facem pentru umplut cu gem.
Coaceţi clătitele pe ambele părţi.
umplutura
Brânza se amestecă cu smântâna, untul şi mărarul şi se potiveşte de sare după gust.
asamblarea
Împărţim crema de brânză obtinută în patru părţi egale.
Punem pe fiecare clătită un strat de brânză peste care aşezăm fâşii de somon afumat.
Dacă le facem pentru micul dejun, le putem servi imediat.
Notă
Dacă facem clătitele acestea ca aperitiv pentru o masă festivă, ca să se felieze mai frumos, împachetăm fiecare clătită în folie alimentară şi o lăsăm cel puţin o oră la frigider.După o oră, îndepărtăm capetele şi tăiem felii de 2-3 cm, folosind un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţit