Go Back
fresh de caise
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Fresh de caise cu levănţică

Categorie: Bauturi

Ingrediente

  • 400 g caise fără sâmburi
  • sucul stors de la o portocală mare
  • îndulcitor natural pe bază de ştevie sau miere, sau zahăr
  • flori de levănţică de preferat proaspete se poate face şi cu flori uscate, dar aroma lor e mai puţin intensă

Mod de preparare

  • Caisele se pasează cu blenderul sau se mărunţesc la chopperul electric
  • Piureul obţinut se subţiază cu sucul de portocală
  • Se îndulceşte după gust
  • Se adaugă 1 lingură de flori de levănţică proaspete sau 2 linguri dacă folosiţi flori uscate
  • Se lasă la rece cel puţin o oră pentru ca levănţica să-şi dezvolte aroma
  • Mai ales dacă aveţi copii, e de preferat să strecuraţi sucul înainte de servire (eu nu l-am strecurat şi chiar mi-a plăcut aşa)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!