½linguriţă pastă de vaniliesau seminţele unei păstăi
mierezahăr pudră sau alt îndulcitor - opţional
Mod de preparare
Curăţăm bananele de coajă, le tăiem bucăţi de 4-5 cm şi le băgăm la congelator.
Laptele de cocos trebuie să stea şi el la rece.
În blenderul vertical punem bananele congelate, punem peste ele conserva de cocos, inclusiv partea lichidă, 2 linguri de ulei de cocos, ghimbirul ras şi vanilia.
Mixăm de câteva ori până obţinem o compoziţie omogenă.
Gustăm şi dacă vrem o îngheţată mai dulce adăugăm miere, zahăr pudră (ca să se dizolve repede) sau orice îndulcitor dorim. Omogenizăm.
Turnăm compoziţia în cuva maşinii de îngheţată şi o lăsăm să îşi facă programul obişnuit, apoi servim imediat sau o păstrăm la congelator
dacă nu aveţi maşină de îngheţată
Turnaţi compoziţia într-o caserolă care va merge la congelator.
Scoateţi caserola după 30 de minute şi mixaţi din nou pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
Repetaţi operaţia asta de 3 ori ca să obţineţi o îngheţată cremoasă.