Am descoperit o îngheţată aproape perfectă! Poate că nu e ea chiar atât de cremoasă ca o îngheţată făcută cu frişcă naturală şi mascarpone, dar nici nu are atâtea grăsimi şi calorii, e uşoară şi foarte aromată.
În plus, se face foarte uşor, e 100% naturală şi 100% vegetală. Dacă vă place gustul de cocos, atunci cu siguranţă asta va fi şi pentru voi îngheţata ideală.
Deşi bananele mele nu au fost chiar dintre cele foarte bine coapte, au fost totuşi foarte dulci. Nu am simţit nevoia să mai adaug nici un alt îndulcitor în compoziţie. Vă sfătuiesc să gustaţi compoziţia după ce aţi omogenizat-o şi dacă o doriţi mai dulce, adăugaţi de preferat tot un îndulcitor natural.
Uleiul de cocos, precum şi nuca din fotografie (pe care o păstrez pentru altă reţetă 😉 ) le-am primit de la Vegis, cel mai mare magazin online cu produse naturiste. Dacă doriţi să folosiţi şi voi aceeaşi marcă de ulei, îl găsiţi online, pe site-ul Vegis. Tot la ei găsiţi şi lapte de cocos şi pastă de vanilie şi multe alte minunăţii.
Cum se face îngheţata cu banane, cocos şi ghimbir
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 3 banane
- 1 conservă de lapte de cocos
- 2 linguri de ulei de cocos
- 1-2 cm rădăcină de ghimbir
- ½ linguriţă pastă de vanilie (sau seminţele unei păstăi)
- miere (zahăr pudră sau alt îndulcitor - opţional)
Instrucțiuni de preparare
- Curăţăm bananele de coajă, le tăiem bucăţi de 4-5 cm şi le băgăm la congelator.
- Laptele de cocos trebuie să stea şi el la rece.
- În blenderul vertical punem bananele congelate, punem peste ele conserva de cocos, inclusiv partea lichidă, 2 linguri de ulei de cocos, ghimbirul ras şi vanilia.
- Mixăm de câteva ori până obţinem o compoziţie omogenă.
- Gustăm şi dacă vrem o îngheţată mai dulce adăugăm miere, zahăr pudră (ca să se dizolve repede) sau orice îndulcitor dorim. Omogenizăm.
- Turnăm compoziţia în cuva maşinii de îngheţată şi o lăsăm să îşi facă programul obişnuit, apoi servim imediat sau o păstrăm la congelator
dacă nu aveţi maşină de îngheţată
- Turnaţi compoziţia într-o caserolă care va merge la congelator.
- Scoateţi caserola după 30 de minute şi mixaţi din nou pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
- Repetaţi operaţia asta de 3 ori ca să obţineţi o îngheţată cremoasă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Cosmina a zis
Se poate da si copiilor? Ma gandesc ca nu are zahar si as putea sa-i dau si celei mici a mea.
Iuliana a zis
Buna Cosmina. Cred ca poate fi data si copiilor. Doar sa nu fie prea rece, alt inconvenient nu gasesc 🙂