Crema de dovleac
Dovleacul se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pune la fiert pentru aproximativ 20 de minute. E gata când cuburile de dovleac sunt moi şi intră uşor furculiţa în ele.
Se scurge dovleacul de apa în care a fiert şi se pasează cu blenderul vertical. Se lasă să se răcească.
Se adaugă crema de brânză, zahărul pudră şi scorţişoara şi se omogenizează.
Blatul
Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 grade Celsius.
Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune la topit la foc mic, împreună cu untul tăiat cuburi. Amestecaţi din când în când să se omogenizeze. Se lasă la răcit.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până încep să se albească, se adaugă laptele, esenţa de rom şi pudra de cacao, apoi se amestecă cu untul şi ciocolata topită.
Separat se bat albuşurile spumă până când nu mai cad de pe teluri. Se amestecă spuma de albuşuri cu compoziţia de mai sus şi se omogenizează amestecând încet.
Se adaugă făina şi praful de copt şi se încorporează folosind un tel în formă de pară, cu mişcări de jos în sus pentru ca amestecul să rămână aerat.
Se păstrează deoparte 6 linguri de aluat, iar restul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează.
Peste aluat se întinde uniform crema de dovleac, apoi se pun din loc în loc cele 6 linguri de aluat păstrate deoparte.
Cu ajutorul unei furculiţe de amestecă aluatul cu crema de dovleac ca să obţinem un efect frumos marmorat, ca în poza de mai jos.
Se dă negresa la cuptor pentru 35-40 de minute. Testul cu scobitoarea nu va fi relevant, deoarece crema de dovleac va rămâne umedă, iar scobitoarea nu va ieşi curată, aşa încât e mai bine să încercaţi să încercaţi marginile prăjiturii ca să vă convingeţi că e coaptă.
Lăsaţi negresa să se răcească, apoi tăiaţi-o în pătrate.