Pentru blat, măcinăm biscuţii la robot sau la chopperul electric, sau, mai puţin elegant dar foarte eficient, îi punem într-o pungă şi îi zdrobim bine cu ciocanul de şniţele.
Adăugăm untul topit peste biscuiţii mărunţiţi, omogenizăm amestecul şi îl răsturnăm într-o formă de tort cu inel detaşabil. Presăm cu o lingură pentru a obţine un blat compact şi omogen, apoi dăm forma la frigider cât timp ne ocupăm de cremă.
umplutura
Într-un bol mixăm brânza, cu iaurtul, smântâna, zahărul şi seminţele de vanilie. Eu am folosit blenderul vertical, pentru a obţine o cremă cât mai fină.
Punem gelatina la hidratat în 100 ml de lapte, apoi o încălzim la bain marie conform instructiunilor de pe plic.
Adăugăm gelatina topită în crema de brânză şi omogenizăm crema. Adăugăm biscuiţii Oreo rupţi în bucăţi. Dacă crema vi se pare prea lichidă, lăsaţi-o la rece 5-7 minute să înceapă să se întărească, altfel toţi biscuiţii se vor duce la fund.
Turnăm crema peste blat şi lăsăm cheesecake-ul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
decor
Zdrobiţi 30 de grame de biscuiţi şi presăraţi-i peste cheesecake.