• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Oreo cheesecake fără coacere

    Publicat la 15 septembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Aveam de făcut un desert pentru copii şi m-am gândit că un cheesecake cu Oreo e foarte potrivit, dată fiind popularitatea pe care au căpătat-o aceşti biscuiţi în ultimul timp mai ales în rândul celor mici.

    A fost o alegere excelentă, copiilor le-a plăcut foarte mult. La fel de mult mi-a plăcut şi mie să îl fac pentru că reţeta este pe cât de frumoasă, pe atât de uşor de executat. Ca orice cheesecake fără coacere, de altfel.

    Oreo cheesecake

    Ingrediente cheesecake cu Oreo

    Să zic drept, mie nu-mi place deloc ideea de biscuiţi cumpăraţi, mărunţiţi şi amestecaţi cu unt, ci prefer de cele mai multe ori să fac eu însămi blatul. De data asta însă, ideea reţetei cerea biscuiţi Oreo şi cum nu prea aveam timp să îi fac eu în casă, am recurs la cei cumpăraţi.

    De altfel i-am mai folosit cândva la o reţetă de îngheţată cu frişcă şi biscuiţi Oreo, care de asemenea s-a bucurat de mare succes la vremea ei, deci se pare că pentru unele deserturi sunt o alegere inspirată.

    Am încercat ca pentru umplutură să folosesc ingrediente cu cât mai puţine grăsimi, aşa se face că am folosit urdă de-a noastră în loc de brânză de vaci sau mascarpone care ar fi fost mai grase.

    Am mai folosit iaurt cu 3% grăsime şi foarte puţină smântână. Totul aromatizat cu seminţele unei păstăi de vanilie. A rezultat o umplutură fină, cremoasă şi uşoară care trebuie să recunosc că s-a asortat perfect cu biscuiţii Oreo care par un pic ciocolatoşi.

    Nu mai zic de combinaţia simplă de culori, dar care dă un efect foarte interesant şi apetisant acestui cheesecake 😉

    Oreo cheesecake

    Oreo cheesecakeMod de preparare Oreo cheesecake fără coacere

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Oreo cheesecake

    Oreo cheesecake

    Un cheesecake cu blat de biscuiti Oreo si umplutura usoara, fina si cremoasa. O reteta simpla, fara coacere, pe gustul tuturor.
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 3 hours hours
    Timp total: 3 hours hours 10 minutes minutes
    Număr de porții: 8
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    formă rotundă cu inel

    Ingrediente
     

    blat - pentru o formă cu inel detaşabil de 18 cm

    • 260 g biscuiţi Oreo (4 pachete)
    • 120 g unt 82% grăsime

    umplutura

    • 300 g urdă (sau brânză ricotta)
    • 300 g iaurt 3% grăsime
    • 100 ml de smântână 12% grăsime
    • 80 g zahăr
    • seminţele unei păstăi de vanilie
    • 1 pliculeţ de gelatină
    • 100 ml de lapte
    • 60 g biscuiţi Oreo (1 pachet)

    decor

    • 60 g biscuiţi Oreo (1 pachet)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Pentru blat, măcinăm biscuţii la robot sau la chopperul electric, sau, mai puţin elegant dar foarte eficient, îi punem într-o pungă şi îi zdrobim bine cu ciocanul de şniţele.
    • Adăugăm untul topit peste biscuiţii mărunţiţi, omogenizăm amestecul şi îl răsturnăm într-o formă de tort cu inel detaşabil. Presăm cu o lingură pentru a obţine un blat compact şi omogen, apoi dăm forma la frigider cât timp ne ocupăm de cremă.

    umplutura

    • Într-un bol mixăm brânza, cu iaurtul, smântâna, zahărul şi seminţele de vanilie. Eu am folosit blenderul vertical, pentru a obţine o cremă cât mai fină.
    • Punem gelatina la hidratat în 100 ml de lapte, apoi o încălzim la bain marie conform instructiunilor de pe plic.
    • Adăugăm gelatina topită în crema de brânză şi omogenizăm crema. Adăugăm biscuiţii Oreo rupţi în bucăţi. Dacă crema vi se pare prea lichidă, lăsaţi-o la rece 5-7 minute să înceapă să se întărească, altfel toţi biscuiţii se vor duce la fund.
    • Turnăm crema peste blat şi lăsăm cheesecake-ul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.

    decor

    • Zdrobiţi 30 de grame de biscuiţi şi presăraţi-i peste cheesecake.
    • Decoraţi cu restul de biscuiţi rămaşi întregi.
    Valori nutriționale
    Oreo cheesecake
    Valori per porție
    Calorii
    508
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    33
    g
    51
    %
    Colesterol
     
    75
    mg
    25
    %
    Carbohidrați
     
    47
    g
    16
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    32
    g
    36
    %
    Proteine
     
    9
    g
    18
    %
    Vitamina A
     
    784
    IU
    16
    %
    Calciu
     
    159
    mg
    16
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Alte sugestii:

    • Dacă timpul vă permite, puteţi încerca reţeta Laurei (retetecalamama.ro) de biscuiţi cu cacao şi cremă de ciocolată albă, un fel de Oreo de casă, care cu siguranţă sunt mult mai buni decât orice biscuiţi cumpăraţi. Doar că probabil sunt atât de buni încât nu ştiu dacă vă veţi îndura să îi zdrobiţi pentru cheesecake 🙂
    • Iar dacă nu vă surâde ideea umpluturii cu mai puţine grăsimi, găsiţi la Cristina-divainbucatarie.ro o reţetă de Oreo cheesecake cu mascarpone.
    Oreo cheesecake

    Pofta buna la Oreo cheesecake!

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Alina

      iunie 29, 2022 at 3:49 pm

      Suna bine reteta si vreau sa o incerc dar nu stiu cum sa procedez cu biscuitii pt blat. Ii mărunțesc cu tot cu crema din ei?

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iunie 29, 2022 at 4:19 pm

        Da, eu i-am mărunțit cu tot cu cremă.

        Răspunde
        • Alina

          iulie 03, 2022 at 10:28 pm

          Mulțumesc! E următorul desert de facut pe lista mea de "dulce"

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea

            iulie 04, 2022 at 6:29 am

            Mă bucur că îl vei încerca, Alina! Abia aștept să îmi spui cum a ieșit! 🙂

            Răspunde
    2. doina

      septembrie 16, 2016 at 11:26 am

      Draga mea , ai cumva puteri telepatice ? Saptamana asta am facut acelasi tort pentru finutii baiatului meu .Cand spun exact pai asa este . Singura deosebire a fost faptul ca eu nu am ornat cu biscuiti ci cu o glazura de ciocolata alba si neagra., in rest identic.Vorba cantelui " Gandim la fel , iubim la fel ". Toate cele bune . Cu drag Doina.

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 16, 2016 at 2:55 pm

        Hei, ce fain!
        Gandim la fel, gatim la fel 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.