Important: ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 3 panettone în tăvi de Ø13xH9.5 cm (500g aluat/tavă) sau 2 panettone în tăvi puțin mai mari, Ø15 cm x H10 cm (750 g aluat/tavă).
Preferment (poolish)
- 200 g făină Manitoba 14% proteine
- 200 g apă
- 1 g drojdie uscată instant ~¼ de linguriță
Aluat de panettone
- 280 g făină Manitoba 14% proteine
- 7 g drojdie uscată instant
- 2 ouă mărime XL să fie ~130 g cântărite fără coajă
- 3 gălbenușuri ~ 60 g
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 5 g sare
- 100 g zahăr
- 120 g unt cu 82% grăsime moale
- 60 g unt cu 82% grăsime la temperatura camerei - pentru coacere
Amestec de fructe uscate sau confiate