Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
5
votes
Pască fără aluat cu brânză de vaci și multe stafide
Pască fără aluat cu brânză de vaci, smântână și stafide – cremoasă, fină și ușor de făcut. Rețetă tradițională, perfectă pentru Paște!
Preparare
15
minutes
mins
Gătire
50
minutes
mins
Timp total
1
hour
hr
5
minutes
mins
Categorie:
Deserturi
Cuisine:
Romaneasca
Porții:
8
Calories:
452
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
pentru o forma de 26 cm
500
g
brânză de vaci grasă
4
ouă
200
g
smântână 12% grăsime
100
g
unt topit
100
g
zahăr
70
g
făină tip 000
100
g
de stafide
1
lingură
extract de vanilie
opțional-zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare
Separați
ouăle
: albușurile într-un castron, gălbenușurile în altul. Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin
deschise la culoare și cremoase
.
Adăugați
brânza de vaci, smântâna și vanilia
și mixați până la omogenizare.
Încorporați
untul topit și răcit
în fir subțire, amestecând continuu.
Adăugați
făina cernută
, amestecând ușor, iar la final, adăugați
stafidele
și amestecați.
Bateți
albușurile spumă tare
, până nu mai cad de pe teluri și încorporați-le
cu mișcări ușoare, de jos în sus
, pentru a păstra aerul în compoziție.
Turnați compoziția în tavă și nivelați ușor. Coaceți pasca la
180°C pentru aproximativ 50 de minute
, până devine aurie.
Lăsați pasca să se răcească
în tavă
, pentru că este fragilă când e caldă.
După răcire, scoateți-o pe un platou și, dacă doriți, pudrați-o cu zahăr.
Notă
Brânza trebuie să fie bine scursă
– dacă e prea apoasă, pasca va fi moale în mijloc.
Albușurile trebuie bătute spumă tare
și încorporate ușor, pentru o textură aerată.
Nu deschideți cuptorul în primele 30 de minute
, altfel pasca se va lăsa.
Folosiți hârtie de copt
– astfel, pasca va ieși mai ușor din tavă, fără să se rupă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
452
kcal
|
Carbohidrați:
30
g
|
Proteine:
16
g
|
Grăsimi:
31
g
|
Colesterol:
150
mg
|
Fibre:
1
g
|
Zahăr:
21
g