O rețetă simplă, dar absolut delicioasă de paste cu ciuperci și sos de roșii gustos. Poate fi vegetariană sau de post și e gata imediat! Mâncarea perfectă pentru prânz sau cină.
Puneți la fiert 2 litri de apă. Când apa începe să clocotească, adăugați o linguriță rasă de sare, apoi pastele. Fierbeți pastele cu 1 minut mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
Într-o tigaie, puneți uleiul să se încălzească. Adăugați ciupercile tăiate cuburi și usturoiul tocat sau trecut prin presă. Lăsați ciupercile să se gătească până când se rumenesc ușor.
Puneți sucul de roșii, 2 frunze de busuioc,sare, piper și fulgi de chilli după gust. Amestecați și lăsați sosul să se gândească 5 minute.
Puneți peste sos 2 polonice (aprox 300 ml) din apa in care au fiert pastele. Tot acum puneți și 30 g de parmezan ras. Amestecați și lăsați sosul să fiarbă încă 2 minute.
Puneți în sos pastele fierte și scurse amestecați și lăsați sa fiarbă la foc mic încă 2 minute.
Presărați restul de parmezan ras, decorați cu busuioc și serviți pastele imediat.