O rețetă simplă, dar absolut delicioasă de paste cu ciuperci și sos de roșii gustos. Poate fi vegetariană sau de post și e gata imediat! Mâncarea perfectă pentru prânz sau cină.
Această rețetă de paste cu ingrediente comune și la îndemâna oricui, este tot ce vă trebuie într-o zi de post sau dacă aveți un stil de viață vegan. Dar dacă nu țineți la aceste aspecte, puteți adăuga mai mult gust și savoare dacă presărați peste aceste paste cu ciuperci și sos de roșii puțin parmezan ras.
Dacă ciupercile se numără printre legumele voastre preferate, trebuie neapărat să încercați și rețeta de ciuperci la tigaie cu mămăliguță. Sunt convinsă că o să vă placă foarte mult!
Și pentru că nimeni nu rezistă unor ciuperci în sos alb și cremos, să știți că pe blog găsiți și rețeta mea de ciulama de ciuperci, absolut irezistibilă 🙂
Mergi direct la:
Ingrediente
Iată mai jos ingredientele de care avem nevoie pentru această rețetă simplă și rapidă de paste cu ciuperci și sos de roșii:
- paste
- ciuperci
- suc de roșii cu pulpă
- ulei de măsline
- usturoi
- parmezan
- sare și piper
- fulgi de chilli sau ardei iute
- busuioc
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Cum se fac pastele cu ciuperci și sos de roșii
În general rețetele cu paste nu sunt deloc dificile, iar acesta este chiar una dintre cele mai simple din câte există.
Ceea ce îmi place la prepararea sosului de ciuperci cu roșii este că îl poți face în timp ce pastele fierb. În aproximativ 10 minute, cât timp fierb pastele, sosul este și el gata aproape gata.
- Puneți la fiert 2 litri de apă. Când apa începe să clocotească, adăugați o linguriță rasă de sare, apoi pastele. Fierbeți pastele cu 1 minut mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
- Într-o tigaie, puneți uleiul să se încălzească. Adăugați ciupercile tăiate cuburi și usturoiul tocat sau trecut prin presă. Lăsați ciupercile să se gătească până când se rumenesc ușor.
- Puneți sucul de roșii, 2 frunze de busuioc,sare, piper și fulgi de chilli după gust. Amestecați și lăsați sosul să se gândească 1-2 minute.
- Puneți peste sos 2 polonice (aprox 300 ml) din apa in care au fiert pastele. Tit acum puneți și 30 g de parmezan ras. Amestecați și lăsați sosul să fiarbă încă 2 minute.
- Puneți în sos pastele fierte și scurse amestecați și lăsați sa fiarbă la foc mic încă 2 minute.
- Presărați restul de parmezan ras, decorați cu busuioc și serviți pastele imediat.
Ce puteți schimba în rețetă
Pastele cu ciuperci și sos de roșii este una dintre acele rețete care suportă o mulțime de modificări sau adăugiri, în funcție de preferințe și de ceea ce aveți la îndemână când vă apucați de gătit. Iată mai jos doar câteva idei:
- Tăieței de casă - oricât de comod de folosit sunt pastele cumpărate din magazine, trebuie să recunoaștem că cele de casă sunt mult mai bune. Puteți folosi rețeta de tăieței de casă pentru a prepara cele mai bune paste.
- Unt - dacă nu țineți post, pentru o aromă mai plăcută puteți folosi un cub de unt în combinație cu uleiul pentru călit ciupercile
- Ceapă - puteți căli și o ceapă mică, uscată, înainte să puneți ciupercile în tigaie.
- Roșii - puteți folosi un suc de roșii de casă, mai gros sau o conservă de cuburi de roșii. Dacă este vară, puteți folosi și roșii proaspete, cărnoase, decojite în prealabil și tăiate cuburi.
- Porumb - dacă doriți o mâncare mai consistentă, puteți adăuga odată cu pastele și 2-3 linguri de boabe de porumb fiert
- Pătrunjel - îl puteți folosi în loc de busuioc
- Brânză - parmezanul are o aromă minunată și este ideal în rețetele de paste, dar dacă totuși nu îl aveți în casă, puteți să folosiți în schimb orice brânză maturată de exemplu un caș de oi uscat sau chiar telemea.
Cum se păstrează
Pastele cu sos de roșii și ciuperci sunt grozave cât sunt proaspete, imediat ce ați terminat de gătit. Nu vă recomand să le gătiți în avans.
Dacă totuși nu se mănâncă toate și mai rămân pentru a doua zi, se pot încălzi în cuptor la 180 de grade pentru aprox. 10 minute sau și mai simplu, la microunde.
Întrebări frecvente
Puteți folosi atât paste scurte (fusilli, penne, tagliatelle, etc.) cât și lungi (spaghete, tagliatelle, fettucine, etc). Pastele pot fi cu ou sau simple. Puteți folosi de asemenea și paste de casă.
Puteți folosi orice fel de ciuperci comestibile, fie sălbatice sau de cultură: champignon, ciuperci brune, pleurotus, gălbiori, hribi, ghebe, etc.
Alte rețete grozave cu paste
Dacă și voi iubiți pastele, vă las mai jos alte câteva rețete pe care sigur veți dori să le încercați:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Paste cu ciuperci și sos de roșii
Rețeta Video
Ingrediente
- 180 g paste (fusilli, penne, tagliatelle, etc.)
- 200 g ciuperci (Champignon, ghebe, hribi, gălbiori, etc.)
- 200 ml suc de roșii
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței usturoi
- 50 g parmezan
- sare și piper
- fulgi de chilli
- busuioc
Instrucțiuni de preparare
- Puneți la fiert 2 litri de apă. Când apa începe să clocotească, adăugați o linguriță rasă de sare, apoi pastele. Fierbeți pastele cu 1 minut mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
- Într-o tigaie, puneți uleiul să se încălzească. Adăugați ciupercile tăiate cuburi și usturoiul tocat sau trecut prin presă. Lăsați ciupercile să se gătească până când se rumenesc ușor.
- Puneți sucul de roșii, 2 frunze de busuioc,sare, piper și fulgi de chilli după gust. Amestecați și lăsați sosul să se gândească 5 minute.
- Puneți peste sos 2 polonice (aprox 300 ml) din apa in care au fiert pastele. Tot acum puneți și 30 g de parmezan ras. Amestecați și lăsați sosul să fiarbă încă 2 minute.
- Puneți în sos pastele fierte și scurse amestecați și lăsați sa fiarbă la foc mic încă 2 minute.
- Presărați restul de parmezan ras, decorați cu busuioc și serviți pastele imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu