Paste cu cremă năut și rozmarin
Descoperă o rețetă rapidă de paste cu năut și rozmarin, cremoasă și aromată. Perfectă pentru un prânz sănătos de post. Gata în 20 de minute!
Preparare5 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Retete de paste, Retete de post
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 670kcal
- 180 g paste scurte
- 450 g roșii cherry
- 30 ml ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 1 crenguță mică de rozmarin proaspăt
- sare și piper după gust
cremă de năut cu rozmarin făcută în casă
- 240 g năut fiert 1 conservă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță de rozmarin
- sare și piper
- 60 ml apă
Într-un blender sau chopper puneți boabele de năut fiert, ulei de măsline, rozmarin, sare, piper și 60 ml de apă. Mixați până când obțineți o cremă fină.
Puneți la fiert 2 litri de apă cu o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă adăugați pastele și le fierbeți al dente, cu 1 minut mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline și sotați 1 cățel de usturoi zdrobit împreună cu o crenguță de rozmarin, doar câteva secunde cât să parfumeze uleiul, fără să se ardă.
Adăugați roșiile cherry tăiate în jumătăți și cu un praf de sare. Gătiți 1-2 minute pentru a intensifica aromele.
Turnați crema de năut în tigaie peste roșii și adăugați 2 polonice din apa în care au fiert pastele. Amestecați bine și lăsați să dea 2-3 clocote cât să se combine aromele.
Scurgeți pastele și încorporați-le în sos, amestecând pentru a le acoperi uniform. Reglați consistența sosului cu apă de la fierberea pastelor și lăsați-le să mai fiarbă 1 minut. Potriviți gustul cu sare și piper și serviți imediat.
Calorii: 670kcal | Carbohidrați: 102g | Proteine: 23g | Grăsimi: 19g | Fibre: 12g | Zahăr: 9g