Go Back
+ servings
Farfurie cu fusilli cu sos de naut si rozmarin pe suport de lemn
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Paste cu cremă năut și rozmarin

Descoperă o rețetă rapidă de paste cu năut și rozmarin, cremoasă și aromată. Perfectă pentru un prânz sănătos de post. Gata în 20 de minute!
Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Retete de paste, Retete de post
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 670kcal

Ingrediente

  • 180 g paste scurte
  • 450 g roșii cherry
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 crenguță mică de rozmarin proaspăt
  • sare și piper după gust

cremă de năut cu rozmarin făcută în casă

  • 240 g năut fiert 1 conservă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de rozmarin
  • sare și piper
  • 60 ml apă

Mod de preparare

  • Într-un blender sau chopper puneți boabele de năut fiert, ulei de măsline, rozmarin, sare, piper și 60 ml de apă. Mixați până când obțineți o cremă fină.
    boabe de naut in tocatorul electric pentru prepararea sosului
  • Puneți la fiert 2 litri de apă cu o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă adăugați pastele și le fierbeți al dente, cu 1 minut mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
    paste scurte fierte in apa cu sare
  • Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline și sotați 1 cățel de usturoi zdrobit împreună cu o crenguță de rozmarin, doar câteva secunde cât să parfumeze uleiul, fără să se ardă.
    ulei de măsline in tigaie cu usturoi si crenguta de rozmarin
  • Adăugați roșiile cherry tăiate în jumătăți și cu un praf de sare. Gătiți 1-2 minute pentru a intensifica aromele.
    cuburi de rosii gatite in tigaie pentru sos de naut
  • Turnați crema de năut în tigaie peste roșii și adăugați 2 polonice din apa în care au fiert pastele. Amestecați bine și lăsați să dea 2-3 clocote cât să se combine aromele.
    crema de naut adaugata in tigaie peste rosii si rozmarin
  • Scurgeți pastele și încorporați-le în sos, amestecând pentru a le acoperi uniform. Reglați consistența sosului cu apă de la fierberea pastelor și lăsați-le să mai fiarbă 1 minut. Potriviți gustul cu sare și piper și serviți imediat.
    paste fierte si scurse adaugate in tigaia cu sos de naut, rosii si rozmarin
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 670kcal | Carbohidrați: 102g | Proteine: 23g | Grăsimi: 19g | Fibre: 12g | Zahăr: 9g