Rețeta de paste cu cremă de năut și rozmarin este extraordinar de simplă și surprinzător de bună. Un deliciu italian autentic la tine acasă!
Nimic nu mă entuziasmează mai mult decât o farfurie în care s-au combinat surprinzător câteva ingrediente de altfel foarte bine cunoscute, dar pe care eu una nu le-aș fi văzut împreună.
Cine nu cunoaște pastele și cine nu cunoaște năutul? Eu le cunosc prea bine pe amândouă, căci nu degeaba am pe blog vreo 30 de rețete de paste și încă vreo 15 rețete cu năut! Dar să fac paste cu sos de năut, zău că nu m-aș fi gândit niciodată. Și chiar dacă-mi trecea prin minte, aș fi zis că nu merg nicidecum împreună. Ei, uite că au mers de minune și eu am sărit într-un picior de bucurie de parcă tocmai aș fi descoperit America Italia!
Cum am descoperit această combinație de paste cu năut
Am aflat despre această combinație atunci când am primit un borcan cu cremă de năut aromată cu rozmarin de la Terra e Sapori. Tot de la ei am primit pastele artizanale și uleiul de măsline extravirgin pe care le-am folosit în rețetă.
Mi-au plăcut atât de mult aceste pastele îmbrăcate în cremă de năut, încât, după ce am terminat borcanul, am vrut să repet experiența și am încercat să fac și acasă o pastă de năut care să o imite cât mai bine pe cea autentic italiană. Crema de năut autentică e superbă și ar trebui să o încercați măcar o dată, ca să puteți face comparații. Totuși, eu zic că și imitația mi-a reușit foarte bine, așa că am scris rețeta și pentru voi.
Mod de preparare paste cu cremă năut și rozmarin
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Paste cu cremă năut și rozmarin
Echipamente necesare
Ingrediente
- 180 g paste artizanale
- 180 g cremă de năut cu rozmarin
- 100 g roșii cherry
- 30 ml ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- ½ linguriță fulgi de chilli
- ½ linguriță ace de rozmarin proaspăt
- sare și piper după gust
alternativă - cremă de năut făcută în casă
- 1 conservă de năut fiert
- 2 linguri ulei de măsline
- 5-6 ace de rozmarin
- sare
- puțin apă (cam 60ml)
Instrucțiuni de preparare
- Puneți la fiert 2 litri de apă cu o lingură de sare.
- Când apa începe să fiarbă adăugați pastele.
- Cât timp fierb pastele ne ocupăm de sos. Punem uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare.
- În ulei punem un cățel de usturoi zdrobit și fulgi de chilli după gust.
- Punem apoi roșiile cherry tăiate în jumătăți, câteva ace de rozmarin tocate mărunt și le lăsăm să se prăjească 1-2 minute ca să își intensifice aroma.
- Punem în tigaie și crema de năut, adăugăm un polonic din apa în care fierb pastele, poate și mai mult dacă e nevoie. Amestecăm până când avem un sos fin, cremos și omogen. Potrivim gustul de sare și piper.
- Între timp au fiert pastele, le scurgem de apă și le punem în sosul din tigaie și amestecăm.
- Servim pastele cât sunt calde.
alternativ - cremă de năut făcută în casă
- Scurgem năutul de lichidul din cutie și îl punem într-un blender sau chopper.
- Adăugăm uleiul de măsline, sare, rozmarin și puțină apă.
- Mixăm până când obținem o cremă fină pe care o putem apoi folosi la paste așa cum am descris mai sus.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu