• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Paste

    Paste cu cremă năut și rozmarin

    Publicat la 21 septembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Rețeta de paste cu cremă de năut și rozmarin este extraordinar de simplă și surprinzător de bună. Un deliciu italian autentic la tine acasă!

    Nimic nu mă entuziasmează mai mult decât o farfurie în care s-au combinat surprinzător câteva ingrediente de altfel foarte bine cunoscute, dar pe care eu una nu le-aș fi văzut împreună.

    Cine nu cunoaște pastele și cine nu cunoaște năutul? Eu le cunosc prea bine pe amândouă, căci nu degeaba am pe blog vreo 30 de rețete de paste și încă vreo 15 rețete cu năut! Dar să fac paste cu sos de năut, zău că nu m-aș fi gândit niciodată. Și chiar dacă-mi trecea prin minte, aș fi zis că nu merg nicidecum împreună. Ei, uite că au mers de minune și eu am sărit într-un picior de bucurie de parcă tocmai aș fi descoperit America Italia!

    Paste cu cremă năut și rozmarin

    Cum am descoperit această combinație de paste cu năut

    Am aflat despre această combinație atunci când am primit un borcan cu cremă de năut aromată cu rozmarin de la Terra e Sapori. Tot de la ei am primit pastele artizanale și uleiul de măsline extravirgin pe care le-am folosit în rețetă.

    Mi-au plăcut atât de mult aceste pastele îmbrăcate în cremă de năut, încât, după ce am terminat borcanul, am vrut să repet experiența și am încercat să fac și acasă o pastă de năut care să o imite cât mai bine pe cea autentic italiană. Crema de năut autentică e superbă și ar trebui să o încercați măcar o dată, ca să puteți face comparații. Totuși, eu zic că și imitația mi-a reușit foarte bine, așa că am scris rețeta și pentru voi.

    sos de năut cu rozmarin
    paste artizanale
    ulei de masline artizanal

    Mod de preparare paste cu cremă năut și rozmarin

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Paste cu sos de naut si rozmarin

    Paste cu cremă năut și rozmarin

    Rețeta de paste cu cremă de năut și rozmarin este extraordinar de simplă și surprinzător de bună. Un deliciu italian autentic la tine acasă!
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 20 minutes minutes
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie de fontă

    Ingrediente
     

    • 180 g paste artizanale
    • 180 g cremă de năut cu rozmarin
    • 100 g roșii cherry
    • 30 ml ulei de măsline
    • 1 cățel de usturoi
    • ½ linguriță fulgi de chilli
    • ½ linguriță ace de rozmarin proaspăt
    • sare și piper după gust

    alternativă - cremă de năut făcută în casă

    • 1 conservă de năut fiert
    • 2 linguri ulei de măsline
    • 5-6 ace de rozmarin
    • sare
    • puțin apă (cam 60ml)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneți la fiert 2 litri de apă cu o lingură de sare.
    • Când apa începe să fiarbă adăugați pastele.
    • Cât timp fierb pastele ne ocupăm de sos. Punem uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare.
    • În ulei punem un cățel de usturoi zdrobit și fulgi de chilli după gust.
    • Punem apoi roșiile cherry tăiate în jumătăți, câteva ace de rozmarin tocate mărunt și le lăsăm să se prăjească 1-2 minute ca să își intensifice aroma.
    • Punem în tigaie și crema de năut, adăugăm un polonic din apa în care fierb pastele, poate și mai mult dacă e nevoie. Amestecăm până când avem un sos fin, cremos și omogen. Potrivim gustul de sare și piper.
    • Între timp au fiert pastele, le scurgem de apă și le punem în sosul din tigaie și amestecăm.
    • Servim pastele cât sunt calde.

    alternativ - cremă de năut făcută în casă

    • Scurgem năutul de lichidul din cutie și îl punem într-un blender sau chopper.
    • Adăugăm uleiul de măsline, sare, rozmarin și puțină apă.
    • Mixăm până când obținem o cremă fină pe care o putem apoi folosi la paste așa cum am descris mai sus.
    Valori nutriționale
    Paste cu cremă năut și rozmarin
    Valori per porție
    Calorii
    625
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    19
    g
    29
    %
    Carbohidrați
     
    94
    g
    31
    %
    Fibre
     
    10
    g
    42
    %
    Zahăr
     
    8
    g
    9
    %
    Proteine
     
    20
    g
    40
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    paste cu cremă de năut și rozmarin

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne
    • reteta paste cu ulei de masline si usturoi
      Paste cu ulei de măsline și usturoi - rețeta italiană "Pasta all'aglio e olio"
    • Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
      Paste cu pui și ciuperci în sos cremos - rețeta pas cu pas

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.