Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Paste cu șuncă și ciuperci
Paste cu șuncă și ciuperci, o rețetă simplă și bună prin care poți valorifica în cel mai gustos mod, câteva resturi de prin frigider.
Preparare
10
minutes
mins
Gătire
20
minutes
mins
Timp total
30
minutes
mins
Categorie:
Feluri de baza
Cuisine:
Romaneasca
Porții:
2
Calories:
1212
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
200
g
paste scurte
fusilli, penne, etc
200
g
șuncă
de curcan am avut eu
2
căței de usturoi
250
g
ciuperci
200
g
smântână de gătit
20% grăsime
50
ml
ulei vegetal
sare și piper după gust
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Fierbeți pastele în aproximativ 2 litri de apă în care ați pus cam ½ linguriță de sare.
Între timp tăiați șunca cubulețe, zdrobiți usturoiul și le rumeniți împreună în uleiul încins. Scoateți șunca cu o paletă și o păstrați deoparte.
În aceeași tigaie, puneți ciupercile tăiate și ele cuburi de mărime potrivită. Condimentați cu sare și piper după gust.
Când ciupercile sunt gata, adăugați smântâna și lăsați să dea 2-3 clocote.
Între timp sunt gata și pastele, le scurgeți de apă și le puneți în tigaie peste ciuperci și sosul de smântână.
Adăugați șunca păstrată deoparte, puțin pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți pastele cât sunt calde.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
1212
kcal
|
Carbohidrați:
83
g
|
Proteine:
41
g
|
Grăsimi:
81
g
|
Colesterol:
199
mg
|
Fibre:
5
g
|
Zahăr:
5
g