Paste cu șuncă și ciuperci, o rețetă simplă și bună prin care poți valorifica în cel mai gustos mod, câteva resturi de prin frigider.
Din când în când o porție de paste "cu de toate" pică tare bine la casa masa omului pentru că tuturor ne plac pastele.
În cazul rețetei de azi, după cum îi spune și numele este lesne de înțeles că am valorificat niște șunculiță cu care deja nu mai vota nimeni și câteva ciuperci care avuseseră inițial alte vise.
Mod de preparare paste cu șuncă și ciuperci
Mai departe ce să vă spun eu despre rețeta asta...e atât, dar atât de simplă! V-ar mai trebui niște smântână pentru gătit pentru a da puțină cremozitate acestor paste și puțin pătrunjel proaspăt pentru aromă și culoare.
Aaaa și v-ar mai trebui și vreo 30 de minute dacă sunteți mai îndemânatici în bucătărie sau vreo 40 dacă nu sunteți 😀
Dacă vă plac pastele, aici găsiți mai multe rețete de paste și pizza. Dacă sunteți genul de oameni mereu în criză de timp, aruncați o privire peste colecția de rețete rapide de pe blog - rețete gata în 30 de minute! - și îmi veți fi veșnic recunoscători 😀
Nu-mi rămâne decât să constat a mia oară că mâncărurile simple sunt cele mai bune și vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Paste cu șuncă și ciuperci
Ingrediente
- 200 g paste scurte (fusilli, penne, etc)
- 200 g șuncă (de curcan am avut eu)
- 2 căței de usturoi
- 250 g ciuperci
- 200 g smântână de gătit (20% grăsime)
- 50 ml ulei vegetal
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Fierbeți pastele în aproximativ 2 litri de apă în care ați pus cam ½ linguriță de sare.
- Între timp tăiați șunca cubulețe, zdrobiți usturoiul și le rumeniți împreună în uleiul încins. Scoateți șunca cu o paletă și o păstrați deoparte.
- În aceeași tigaie, puneți ciupercile tăiate și ele cuburi de mărime potrivită. Condimentați cu sare și piper după gust.
- Când ciupercile sunt gata, adăugați smântâna și lăsați să dea 2-3 clocote.
- Între timp sunt gata și pastele, le scurgeți de apă și le puneți în tigaie peste ciuperci și sosul de smântână.
- Adăugați șunca păstrată deoparte, puțin pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți pastele cât sunt calde.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailPoftă bună!
Lasă un comentariu