2-3firede usturoi verdesau 1-2 căței de usturoi uscat
150mlvin alb
mărar
Mod de preparare
Crestați păstrăvul pe ambele părți, îl puneți într-o tavă unsă cu ulei și îl presărați cu sare și piper atât la exterior, cât și la interior. În interiorul peștelui puneți câțiva căței de usturoi, câteva rondele de ceapă, felii de lămâie și crenguțe de mărar. Păstrați ceapă și lămâie și pentru pus în tavă.
Tăiați și restul legumelor în rondele sau fâșii. Roșiile, dacă sunt mai mari le tăiați în jumătăți, dacă sunt micuțe le puteți lăsa întregi. Puneți legumele în tavă, în jurul peștelui. Stropiți peștele și legumele cu ulei de măsline. Presărați sare și piper peste legume.
Dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute, apoi apoi încă 15 minute la programul grill al cuptorului, pentru ca peștele și legumele să se rumenească frumos.
sos de unt cu usturoi verde
Într-o crăticioară puneți: untul, usturoiul verde tăiat mărunt și vinul. Puneți crăticioara pe foc mic până când untul se topește. Adăugați sare, piper și mărar tocat fin. Amestecați.
Când peștele este gata, turnați peste el sosul de unt și serviți-l cald alături de legume. Decorați cu mărar proaspăt.