Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
4
votes
Pepeni muraţi
Categorie:
Cum se face?
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
pepeni
morcov
ţelină
rădăcină de pătrunjel
usturoi
2-3
crenguţe de vişin
sare grunjoasă neiodată
1 lingură cu vârf de sare la 1 litru de apă
conopidă - opţional
Mod de preparare
Curăţaţi usturoiul, spălaţi legumele şi crenguţele de vişin.
Rădăcinoasele se curăţă de coajă şi eventual se taie bucăţi potrivite ca să se aşeze cât mai bine în borcan.
Înţepaţi pepenii de 2-3 ori cu o andrea pentru ca saramura să poată penetra coaja groasă şi lucioasă.
Aşezaţi o crenguţă de vişin pe fundul borcanului, apoi legumele încercând să ocupaţi cât mai bine spaţiul din borcan.
Saramura se prepară punând o lingură cu vârf de sare neiodată la un litru de apă. Încălziţi puţin apa pentru ca sarea să se dizolve integral.
Lăsaţi saramura să se răcorească, apoi turnaţi-o peste legume.
Aşezaţi 2 crenguţe de vişin în cruce ca să ţină legumele scufundate în saramură.
Puneţi capacul borcanului sau sigilaţi-l cu un celofan în două straturi legat cu sfoară.
Depozitaţi borcanul într-o cămară răcoroasă.
Pepenii vor fi muraţi în aproximativ 14 zile, depinde de temperatura din cămară.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!