Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Prăjitură simplă cu caise şi cireşe
Preparare
10
minutes
mins
Gătire
20
minutes
mins
Timp total
30
minutes
mins
Categorie:
Deserturi
Porții:
6
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
pentru o tava de 25x30 cm sau 2 forme rotunde de 15 cm
200
g
făină
120
g
zahăr tos
100
g
unt
100
ml
lapte
8
g
praf de copt
cu șofran am avut eu
2
ouă
semințele unei păstăi de vanilie
150-200
g
caise și cireșe
fără sâmburi
zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim ungem cu unt tava care merge la cuptor. Eu am folosit 2 tăvi speciale din carton antiaderent.
Topim untul şi îl lăsăm să se răcească.
Spălăm fructele şi îndepărtăm sâmburii.
Batem ouăle împreună cu zahărul şi seminţele de vanilie până când ouăle se albesc şi îşi dublează volumul.
Adăugăm untul topit şi răcit, laptele şi făina cernută împreună cu praful de copt. Omogenizăm.
Turnăm compoziţia în formă, iar deasupra aşezăm fructele.
Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, până când aluatul devine auriu şi trece proba cu scobitoarea.
Se serveşte pudrată cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!