Când zic că o prăjitură e simplă, apăi să mă credeţi pe cuvânt că aşa este! Prăjitura de azi e tot ce poate fi mai uşor de preparat în materie de deserturi de vară. Se amestecă ingredientele, se aruncă tava în cuptor, se setează timerul aragazului să sune după vreo 20-25 de minute ca să o înţepaţi cu scobitoarea şi asta-i tot. Simplu, rapid şi delicios!
Şi nu-i aşa că e frumuşică? Să vă mai spun doar că eu am făcut-o cu cireşe şi caise că astea sunt de sezon acum, dar se poate face cu orice fructe vreţi, ştiţi voi! 🙂
Mod de preparare prăjitură simplă cu caise şi cireşe
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
pentru o tava de 25x30 cm sau 2 forme rotunde de 15 cm
- 200 g făină
- 120 g zahăr tos
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 8 g praf de copt (cu șofran am avut eu)
- 2 ouă
- semințele unei păstăi de vanilie
- 150-200 g caise și cireșe (fără sâmburi)
- zahăr pudră pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim ungem cu unt tava care merge la cuptor. Eu am folosit 2 tăvi speciale din carton antiaderent.
- Topim untul şi îl lăsăm să se răcească.
- Spălăm fructele şi îndepărtăm sâmburii.
- Batem ouăle împreună cu zahărul şi seminţele de vanilie până când ouăle se albesc şi îşi dublează volumul.
- Adăugăm untul topit şi răcit, laptele şi făina cernută împreună cu praful de copt. Omogenizăm.
- Turnăm compoziţia în formă, iar deasupra aşezăm fructele.
- Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, până când aluatul devine auriu şi trece proba cu scobitoarea.
- Se serveşte pudrată cu zahăr vanilat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Claudia a zis
Daca cer si eu o bucatica mai ai? 🙂