Pulpe de pui la tigaie cu ceapă: fragede și suculente, gătite rapid cu ingrediente simple. O rețetă delicioasă și aromată, perfectă pentru un prânz sau cină savuroasă, care va cuceri întreaga familie.
4 pulpe de pui (superioare, inferioare sau pulpe întregi)
1 ceapă uscată mare
frunzele de la o legătură de ceapă verde (dacă nu aveți, mai puneți o ceapă uscată, micuță)
8cățeide usturoi
30mlulei
100ml vin alb sau rose (sau apă)
200ml suc de roșii cu pulpă
sare, piper, frunze de dafin, după gust
Mod de preparare
Tocați mărunt ceapa și 4 căței de usturoi.
Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins și căliți ceapa și usturoiul pentru 2-3 minute.
Puneți și pulpele de pui în tigaie, presărați condimentele peste ele și lăsați-le să se rumenească puțin pe toate părțile.
Turnați vinul alb, puneți capacul și lăsați pulpele să se gătească pentru 15-20 de minute, amestecând din când în când să nu se lipească de tigaie.
La final turnați sucul de roșii în tigaie și lăsați tigaia pe foc încă 10 minute. Dacă mai e nevoie de lichid, puteți să mai completați cu puțină apă.
Stingeți focul, presărați ceilalți 4 căței de usturoi tocați mărunt, pătrunjel proaspăt și lăsați mâncarea să se odihnească 5 minute sub capac înainte de servire.
Serviți pulpele cât sunt calde, alături de o salată și pâine proaspătă sau cu mămăliguță.