Pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii, o mâncare tradițională, delicioasă și ușor de făcut! Minunată și cu pâine proaspătă și cu mămăligă.
Cred că pentru mine ceea ce în engleză se numește "comfort food", adică mâncarea aia care te duce cu gândul la copilărie și care te face să te simți acasă, este carnea de pui cu sos de roșii.
Am primit-o atât de des când eram mică și niciodată nu am reușit să mă satur de ea. Și acum o gătesc des și o mănânc mereu cu aceeași bucurie.
Mod de preparare pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii
Ca orice mâncare pe care o știu din copilărie, și aceasta se face ușor și nu are decât ingrediente simple și naturale.
Bineînțeles, mamaia mea o făcea cu pui de țară, la care fierbea ceva mai mult. Noi, astăzi o facem cu ce avem....iar eu de data asta am avut niște copănele sau pulpe inferioare de pui.
Într-o tigaie cu capac am călit multă ceapă și vreo 4 căței de usturoi. Aveam și niște cozi de ceapă verde, dar dacă voi nu le aveți, nu-i bai, mâncarea se face numai cu ceapă uscată.
Când ceapa a devenit sticloasă, am pus copănelele, le-am condimentat și le-am lăsat să se rumenească pe toate părțile, acoperite cu capac.
Am turnat apoi un suc de roșii cu pulpă. Dacă e vară când faceți mâncarea asta și aveți la îndemână roșii de grădină, dulci și cărnoase, e minunat! Dar și cu sucul de roșii e foarte bine, mai ales dacă e făcut în casă.
După ce mâncarea mea a mai dat câteva clocote și împreună cu roșiile, am stins focul și am presărat încă 4 căței de usturoi tocați mărunt și pătrunjel proaspăt. Am pus capacul și am lăsat aromele să se întrepătrundă vreo 5 minute înainte de servire.
Minunată mâncărică! Merge și cu mămăliguță, merge și cu pâine proaspătă și bună, te satură și te bucură 🙂
Vă las mai jos o rețetă foarte asemănătoare pe care o găsiți în varianta video pe canalul de YouTube: ostropel de pui tradițional, servit cu mămăliguță.
Singura diferență este că ostropelul nu are ceapă, ci doar mult usturoi, dar modul de preparare este foarte asemănător cu rețeta noastră de astăzi.
Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, o puteți face chiar acum accesând acest link. Avem rețete video noi de două ori pe săptămână! 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii
Echipamente necesare
Ingrediente
- 4 pulpe de pui (superioare, inferioare sau pulpe întregi)
- 1 ceapă uscată mare
- frunzele de la o legătură de ceapă verde (dacă nu aveți, mai puneți o ceapă uscată, micuță)
- 8 căței de usturoi
- 30 ml ulei
- 100 ml vin alb sau rose (sau apă)
- 200 ml suc de roșii cu pulpă
- sare, piper, frunze de dafin, după gust
Instrucțiuni de preparare
- Tocați mărunt ceapa și 4 căței de usturoi.
- Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins și căliți ceapa și usturoiul pentru 2-3 minute.
- Puneți și pulpele de pui în tigaie, presărați condimentele peste ele și lăsați-le să se rumenească puțin pe toate părțile.
- Turnați vinul alb, puneți capacul și lăsați pulpele să se gătească pentru 15-20 de minute, amestecând din când în când să nu se lipească de tigaie.
- La final turnați sucul de roșii în tigaie și lăsați tigaia pe foc încă 10 minute. Dacă mai e nevoie de lichid, puteți să mai completați cu puțină apă.
- Stingeți focul, presărați ceilalți 4 căței de usturoi tocați mărunt, pătrunjel proaspăt și lăsați mâncarea să se odihnească 5 minute sub capac înainte de servire.
- Serviți pulpele cât sunt calde, alături de o salată și pâine proaspătă sau cu mămăliguță.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu