Curățați legumele de coajă și le spălați. Le puteți lăsa întregi, sau le puteți tăia jumătăți. Puneți legumele într-o oală încăpătoare și turnați apă cât să le acopere bine. Puneți sare, piper boabe și frunze de dafin. Fierbeți legumele acoperite cu capac timp de aprox. 20 de minute sau până când intră ușor furculița în ele.
Curățați peștele de solzi dacă este cazul și îl eviscerați. Îl spălați bine și îndepărtați capul și coada (le păstrați pentru o ciorbă). Dacă aveți pește mare, e de preferat să îl tăiați în bucăți potrivite înainte să îl puneți la fiert.
Adăugați peștele în oală și îl lăsați la fiert 10-15 minute. Timpul de fierbere depinde de peștele folosit și de dimensiunea acestuia.
Scoateți legumele și peștele pe un platou, presărați pătrunjel proaspăt și le serviți imediat cu sos de hrean, maioneză sau mujdei de usturoi.